Χθες το απόγευμα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, έγινε η Γενική Συνέλευση της Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Αρχιεπισκοπής μας στην Ξινάρα Τήνου.

Παρόντες οι εκπρόσωποι του θεσμού από τις ενορίες, το ΔΣ, ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης και ο Αρχιεπίσκοπος.

Η Συνέλευση  άρχισε με την  προσευχή την οποία έκανε ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης π. Νικόλαος Ψάλτης. Στη  συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εν  συντομία στη δραστηριότητα της Κάριτας και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Συνέλευση αυτή, η οποία και θα ολοκληρωθεί με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος και συνεχάρη, τον πρόεδρο , τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους εθελοντές και  εθελόντριες  που εξασφαλίζουν αθόρυβα και αποτελεσματικά την τρίτη διάσταση της Εκκλησίας που είναι η έμπρακτη αγάπη.Όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος, όπως προβλέπεται από το Καταστατικών όλων των Κάριτας, ορίζεται από τον  Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας. Το ίδιο συμβαίνει, όπου υπάρχει  και με τον εκκλησιαστικό παραστάτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος διάβασε το επίσημα έγγραφο με το ανανεώνει τη θητεία του Προέδρου και του Εκκλησιαστικό παραστάτη και ορίζει αναπληρωτή  εκκλησιαστικό παραστάτη τον π. Φερνάνδο  Bravo, με αρμοδιότητες που θα του ορίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του θεσμού.

www.kantam.gr
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.