"Οργασμός εργασιών λόγω καλοκαιρίας". Με αυτή την έκφραση οι διαχειριστές της σελίδας στο Facebook "Φάρος Λιβάδας Τήνου" μεταφέρουν στους ακόλουθους τους τα νέα για τις πρόσφατες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν. Μετά την επικοινωνία που είχαμε μαζί τους σας τις μεταφέρουμε κι εμείς. 

Η δεύτερη ομάδα εθελοντών του Φάρου πέρασε το πρώτο χέρι από ελαστομερές μονωτικό στην ταράτσα για στεγανοποίηση και το κλείσιμο των μικρορωγμών. Θα ακολουθήσει δεύτερο χέρι καιρού επιτρέποντος. Το ελαστομερές είναι προσφορά της Υπηρεσίας Φάρων του ΠΝ. Ευχαριστώ θερμά την ομάδα.

Υπενθυμίζουμε τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες:

Παρασκευή,  21 Δεκεμβρίου, με προσοχή έξι (6) οπές στα δύο (2) υπερεκατονταετή μαρμαρα της πόρτας και τοποθετήθηκαν ανοξείδωτες ατσάλινες βέργες που κολλήθηκαν με ειδική μαρμαρόκολλα δύο (2) συστατικών, ώστε να λειτουργήσουν ως οπλισμός στο πρέκι που θα πέσει από πίσω τους.

Έτσι, το πρέκι θα μπορέσει να αντέξει το βάρος των μαρμάρων και του τοίχου που θα χτιστεί από πάνω για να κλείσει η οπή της πρόσοψης του κτιρίου. Έγινε τέλος τοποθέτηση μαρμάρινου ανάγλυφου του Χριστού στο εσωτερικό.

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, καλουπώθηκε και έπεσε επιτέλους το πρέκι της κεντρικής εισόδου του Φάρου (1,40 μήκος Χ 0,40 πλάτος Χ 0.30 ύψος) για τη ασφαλή αγκύρωση των μαρμάρων της εισόδου και τη στήριξη της προγραμματισμένης υπερκείμενης πέτρινης τοιχοδομής ώστε να κλείσει η πληγή της πρόσοψης του κτιρίου.  Βαθμός δυσκολίας μεγάλος και τα μέσα περιορισμένα αλλά προχωράμε.

Σύνολο κόστους έργου του διημέρου 50€.

Θερμές ευχαριστίες στον μάστορα Αντρέα Χαρικιόπουλο από Μυρσίνη.

Φωτογραφικό υλικό εργασιών τριημέρου.
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.