Σε πρόσφατη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα 'Φιλόδημος Ι" στον άξονα προτεραιότητας «Ανέγερση ή/ και Αποκατάσταση      Δημοτικών Κτιρίων» το έργο που αφορά το σινεμά Αιολίς. Για το εν λόγω θέμα πραγματοποίησε σχετική ανάρτηση σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Τήνου αναφέροντας "Συνεχίζουμε δυναμικά για την Τήνο των ονείρων μας".

Συνολική δημόσια δαπάνη 2.485.344,83 ευρώ συμπεριλαμβανομένου το Φ.Π.Α.

Ο Κινηματογράφος Αιολίς βρίσκεται στην πόλη της Τήνου εντός του σχεδίου πόλεως και εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης. Έχει άμεση γειτνίαση με το Πνευματικό κέντρο και Βιβλιοθήκη του Ιερού Ιδρύματος και Ευαγγελιστρίας Τήνου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου και με το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επιπλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Αρχής και ο Ναός της Ευαγγελίστριας. Επί της ουσίας η θέση του είναι στο επίκεντρο της πολιτιστικής και λειτουργικής της ζωής της Τήνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τήνο όχι μόνο δεν λειτουργεί κανένας κινηματογράφος, αλλά ο Δήμος δε διαθέτει κανένα κλειστό ή ανοικτό χώρο με προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει κινηματογραφικές προβολές ή εξοπλισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Εξ αιτίας αυτού μισθώνει ή αιτείται την παραχώρηση των αιθουσών του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού ή του Πνευματικού Κέντρου που ανήκει στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Τήνου προκειμένου να στεγάσει τις εκδηλώσεις του (εκθέσεις, ομιλίες, προβολές, συνέδρια κ.α.). Ο σκοπός του έργου είναι η κάλυψη της ζήτησης χώρων και υποδομών, κατάλληλων για να υποστηρίζουν, με υψηλές αισθητικές και λειτουργικές προδιαγραφές, τις δραστηριότητες, τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις φορέων, καθώς και η φιλοξενία σεμιναρίων, ημερίδων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θεατρικών παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων με στόχο την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Περιλαμβάνει τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κτιρίου, με συνολική επιφάνεια δόμησης 791,24 μ2, στον οποίο θα δημιουργηθούν:

(α) Στον ισόγειο χώρο, με ωφέλιμη χρηστική επιφάνεια 338,86 τ.μ., χωροθετούνται με ελεύθερη και ανοικτή διάταξη: το foyer της εγκατάστασης, χώρος ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, μικρή αίθουσα προβολών χωρητικότητας 20 θέσεων, χώρος διάθεσης CD –DVD και λοιπού πληροφοριακού υλικού, χώροι υγιεινής για το κοινό, χώρος υγιεινής για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, εκδοτήριο εισιτηρίων. Στο χώρο του ισογείου διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού, καθώς ο έλεγχος εισόδου πραγματοποιείται στον α’ όροφο του κτιρίου.

(β) Στον α’ όροφο, με ωφέλιμη χρηστική επιφάνεια 320,90 τ.μ., δημιουργείται αίθουσα κινηματοθεάτρου χωρητικότητας 229 θέσεων, στην οποία χωροθετείται ο προθάλαμος αίθουσας και η κυρίως αίθουσα του κινηματοθεάτρου, θεατρική σκηνή με μικρό προσκήνιο, χώρος παρασκηνίων με δυο (2) μικρά w.c και ντούς, αποδυτήρια, γραφείο διοίκησης, χώρο αποθήκης και αρχείου.

(γ) Στον β’ όροφο, με ωφέλιμη χρηστική επιφάνεια 55,87 τ.μ., διαμορφώνεται ο θάλαμος προβολών, ο χώρος ελέγχου φωτισμού και ήχου, πατάρι παρασκηνίων και αποθήκη, καθώς και ένας πρόσθετος βοηθητικός χώρος.

(δ) Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, εμβαδού 143 τ.μ., δημιουργείται υπαίθριος χώρος θερινών προβολών με χωρητικότητα 50 θέσεων, ο οποίος διαμορφώνεται κατάλληλα για την εξασφάλιση της βέλτιστης ορατότητας (κεκλιμένο δάπεδο) των θεατών, αλλά και της αισθητικής και λειτουργικότητας της εγκατάστασης (φυτεύσεις, χώρος τοποθέτησης μηχανολογικού εξοπλισμού προβολής).

Με τη νέα πρόσκληση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ οι πιθανότητες ένταξης είναι πλέον αυξημένες δεδομένου ότι το έργο θεωρείται ώριμο και εντάσσεται στην ομάδα Α1 που αφορά αποκλειστικά : “σε πράξεις οι οποίες έχουν υποβληθεί και αξιολογηθεί θετικά, αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ενταχθεί για διαχειριστικούς λόγους, στο πλαίσιο της πρόσκλησης 1474/28.4.2016 με τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ Δράση 14.6IV.33.33.2.”

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.