Είναι ευρέως γνωστό ότι το Instagram αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Τήνος στο τουριστικό της πλάνο συνεχίζει να το υποστηρίζει αυτό (όπως έκανε και τα πρόσφατα χρόνια). Φέτος μάλιστα, βλέπουμε δύο πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προσπάθειες που αναφέρονται παρακάτω.

Ακολουθήστε τον επίσημο λογαριασμό της Τήνου στο Instagram @tinos_island_official

ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ GREEK INSTAGRAMMERS 

Πρόσκληση της ομάδας των GREEK INSTAGRAMMERS στην Τήνο, παραμονή και φιλοξενία 50 μελών της ομάδας για 3 ημέρες. Οι προσκεκλημένοι bloggers, photographers, vbloggers και instagrammers αποθανατίζουν με το φακό τους πτυχές του νησιού και παράγουν περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο αξιοποιείται με προώθηση:

1. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου
2. Έκθεση σε ανοικτούς χώρους (λιμάνι) κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου
3. Δημιουργία λευκώματος (ως δώρο σε επιλεγμένες επαφές του Δήμου με πρόσωπα κύρους)
4. Δημιουργία έκθεσης σε επιλεγμένο χώρο στην Αθήνα.
5. Mobile έκθεση επιλεγμένων έργων σε ενέργειες που θα υλοποιηθούν από το Δήμο εκτός Ελλάδας

Ενδεικτικός προϋπολογισμός της παραπάνω δράσης ανέρχεται στο ποσό των 5.000 € 

ΨΗΦΙΑΚΗ LIVE ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ INSTAGRAM 

Με βάση την τάξη των σύγχρονων ταξιδιωτών που επιλέγουν έναν προορισμό αφού έχουν επηρεαστεί από τη γνώμη ενός «διαμορφωτής γνώμης» (influencer) αξιοποιούμε το Instagram και τα εργαλεία που παρέχει υλοποιώντας μία live καμπάνια.

Ένας instagrammer με μεγάλο αριθμό followers προσκαλείται στο νησί. «Αναλαμβάνει ως παρουσιαστής» το λογαριασμό στο instagram και αναμεταδίδει live posts και stories για 3 ημέρες με βάση το style των διακοπών που επιλέγει ενώ παράλληλα αλληλεπιδρά με το κοινό που τον ακολουθεί.

Στην καμπάνια αυτή χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως επιλεγμένα “hashtags” ενώ το υλικό που δημιουργείται παραμένει στους λογαριασμούς του Δήμου. Η ενέργεια αυτή δίνει ευκαιρία για προβολή και offline ενώ προωθείται με «πληρωμένα posts” τόσο στο instagram όσο και το facebook.

Ενδεικτικός προϋπολογισμός της παραπάνω δράσης ανέρχεται στο ποσό των 2.000 € 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.