Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, με την τέλεση αφ’εσπέρας του Μεγάλου Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Προ του πέρατος του Εσπερινού τελέσθηκε η ευλόγηση της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλειόπιτας της Καισάρειας, προσφορά της Πρότυπης Μονάδας Παραδοσιακών Γλυκών Λεωνίδα και Αιμιλίας Χάλαρη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2019 υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και των Εφημεριών των Ενοριακών Ναών της πόλεως Τήνου, με τη συμμετοχή του Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, της Αντιδημάρχου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Προέδρου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, του Πολιτευτού των Κυκλάδων κ. Χρήστου Πολατσίδη, Προέδρων και μελών τοπικών συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικών και ευσεβών Χριστιανών.

Η Διοικούσα Επιτροπή διένειμε σε όλους το ημερολόγιο του Ιερού Ιδρύματος για το 2019, το οποίο είναι αφιερωμένο στα μοναδικά κειμήλια που φυλάσσονται στην έκθεση εικόνων και κειμηλίων του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.

Η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τα κάλαντα στο προαύλιο του Ιερού Ιδρύματος.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης - Δήμητρα Φανερού

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.