Δισαρχιερατικός ωσαύτως Εσπερινός τελέσθηκε χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου στον Ναό των Τριών Ιεραρχών ενός εκ των τεσσάρων Ενοριακών Ναών της πόλεως Τήνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην προσλαλιά του ανεφέρθη στους μεγάλους ευεργέτες του Ναού αδελφούς Παξιμάδη, Μιχαήλ και Φραγκίσκο, οι οποίοι στην αλλοδαπή εργασθέντες και αποκτήσαντες χρήματα, ευεργέτησαν την πατρίδα τους και ανοικοδόμησαν από δεκαετιών πολλών τον Ενοριακό αυτό Ναό τον οποίον κατέστησαν Ενορία και Σχολείο, με την προϋπόθεση ότι δύο διδάσκαλοι θα διορίζονταν, ο ένας υποχρεωτικώς Ιερεύς για να ιερουργεί και τον Ναό, και κατέληξε ότι σε αυτόν τον χώρο υπήρξε αρμονική σύζευξις Παιδείας και Εκκλησίας, Ελληνικών Γραμμάτων και Χριστιανικής Ορθοδόξου πίστεως, όπως ακριβώς την ζύμωσαν με τον λόγο τους και τη θεολογική τους σκέψη και οι εορταζόμενοι Τρεις Άγιοι Μεγάλοι Φωστήρες Βασίλειος, Γρηγόριος και Χρυσόστομος και καλωσόρισε τον Σεβ. κ. Κύριλλο τον οποίον παρεκάλεσε να ευλογήσει τον Εφημέριο, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους ενορίτες και να απευθύνει λόγο.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους Τρείς Ιεράρχες, ειπών μεταξύ άλλων ότι σήμερα δεν αρκεί μόνο η αποθήκευση γνώσεων αλλά η παιδεία, η καλλιέργεια, αυτή η οποία με πνευματικά εσωτερικά μορφώνει τον άνθρωπο και τον καθιστά πράγματι να είναι ένας υγιής νους, καθαρός, ο οποίος μπορεί να είναι μέσα στην κοινωνία ένα υγιές κύτταρο, ένας χαριτωμένος χριστιανός και προέτρεψε τους παρισταμένους και δη τους γονείς να προβληματιστούν για το ότι σήμερα, σε μια άβυσσο γνώσεων η οποία από πολλές πηγές εκπορεύεται, αν μέσα σε όλες αυτές τις γνώσεις υπάρχει αληθινή παιδεία και μάλιστα χριστιανική παιδεία. Ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δωρόθεο και γι’ αυτήν την ευκαιρία που του έδωσε.

Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχαν οι Εφημέριοι των Ενοριών της πόλεως Τήνου, ο Διοικητής της 6ης περιφερείας Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκκλησιαστικοί επίτροποι, ιεροψάλτες, διακονητές, εκπαιδευτικοί και ευσεβείς Χριστιανοί.

Φωτογραφίες: Γεώργιος ΠολυκανδρίτηςΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.