Επισκεφτήκαμε σήμερα το τεχνητό φράγμα της Βακέτας για να δούμε σε τι σημείο βρίσκεται η στάθμη του νερού μετά τα χιόνια και τις βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου. Όπως μπορεί να είδατε και στο λογαριασμό μας στο instagram (ακολουθήστε μας αν θέλετε) το νερό έχει περάσει τα μισά του φράγματος και οδεύει προς το σημείο γεμίσματος.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το βροχόμετρο της πόλης για το 2018 ήδη δείχνει 114 χιλιοστά και είμαστε ακόμα στον Ιανουάριο. Αν αναλογιστούμε ότι το προηγούμενο έτος έκλεισε έχοντας κοντά στα 230 χιλ, οι βροχές δείχνουν να είναι καλές μέχρι στιγμής για όλο το νησί της Τήνου.

Να θυμίσουμε πως ο συνολικός όγκος του φράγματος είναι 139km3. Το έργο κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2007 και λειτουργεί με σκοπό των εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Η στάθμη του νερού στο φράγμα διαφέρει σημαντικά από εποχή σε εποχή λόγω των κλιματικών συνθηκών.Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.