Στην Ιερά νήσο Τήνο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου -Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, στο εμβληματικό χωριό Στενή, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς νήσου Τήνου, του ιεροκήρυκος, του εφημερίου του Ναού και των διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ασκητικό ήθος της Εκκλησίας και πόσοι πραγματικά κατόρθωσαν να επιτύχουν την ισάγγελη πολιτεία, αναχωρητές προσέγγισαν με ειλικρίνεια τον άνθρωπο και είδαν μέσα στην ψυχή του με την καθαρότητα της δικής τους ψυχής την εικόνα του Θεού.

Γι’ αυτό και τον αγάπησαν, τον στήριξαν και ήταν μακρόθυμοι στα παθήματά του και στις πιθανές άτακτες πράξεις του.

Ο ναός του Αγίου Αντωνίου στην Στενή, ο οποίος είναι ως κόσμημα μεταξύ των άλλων ενοριακών ιερών ναών της ιεράς νήσου Τήνου, καταστόλτιστος από ξυλόγλυπτα έργα εκκλησιαστικής τέχνης, μοναδικής αξίας και φιλοκαλλίας, κατεκλήσθη από τους πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου των Ρ/Καθολικών κ. Νικολάου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Στενής και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, παρετέθη παραδοσιακή δοχή στην ενοριακή αίθουσα.

Μετά την Στενή ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή Λαγκαδιές, όπου ετέλεσε Θυρανοίξια νεοανεγερθέντος παρεκκλησίου τιμωμένου στους Οσίους Ξενοφώντα και Ευθύμιο.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κτήτορα και τους συμμετέχοντες στα θυρανοίξια και την επακολουθήσασα ιερά ακολουθία και είπε ότι σε λίγους Αγίους η Εκκλησία έχει δώσει τον τίτλο του Μεγάλου όπως και στον Άγιο Ευθύμιο, διότι οι Άγιοι αυτοί κατόρθωσαν εντελώς να υπερβούν τον εαυτό τους και να προσεγγίσουν την τελειότητα του Θεού, για αυτό έχουν και παρρησιαστικόν λόγον και παρεκάλεσε τον κτήτορα να προσεύχεται πάντοτε στον Άγιό του, στον Άγιο Ξενοφώντα και εκείνος να είναι βέβαιος ότι θα ανταποκρίνεται με την πρεσβευτική δύναμή του στον Θεό.

Μετά τα Θυρανοίξια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και λίγο πριν αναχωρήσει για την Ερμούπολη στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, προσκεκλημένος από τον Διοικητή του Α.Τ. Τήνου κ. Χρ. Νάκο, παρουσία του Υποδιοικητού, των Αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Ευλόγησε την βασιλόπιτα, συνεχάρη για το κοινωνικό έργο τους και την προσφορά τους και τους ευχήθηκε για το νέο έτος, τους παρεκάλεσε δε να αγρυπνούν πάντοτε διότι χάρη στην δικήν τους παρέμβαση πάντοτε ο κάθε πολίτης αισθάνεται ασφαλής για την ζωή του, την περιουσία του, την οικογένειά του, αυτά τα οποία δικαιούται να έχει ως ελεύθερος άνθρωπος.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.