Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού καθώς και η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στον λιμένα του νησιού.

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Εφημερίων της πόλεως και των χωρίων της Τήνου, και με τη συμμετοχή του Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Αντιδημάρχων, του αρχηγού της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του πολιτευτού των Κυκλάδων, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στο προαύλιο του Πανίερου Ναού της Ευαγγελιστρίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα της Τήνου, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, όπου σε ειδικά προευπρεπισμένη εξέδρα πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Ο π. Θωμάς στο επίκαιρο κήρυγμά του εστίασε στους ανθρώπους της θάλασσας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Εμπορικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, τους αλιείς, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όλους αυτούς που έχουν χαθεί στο υγρό στοιχείο και ειδικά στους πεσόντας του ευδρόμου "ΕΛΛΗ" ο υγρός τάφος των οποίων βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από αυτόν τον λιμένα.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση, τον Αρχιερατικό Επίτροπο για την εκκλησιαστική τάξη, τον Λιμενάρχη Τήνου για την άψογη οργάνωση στο λιμάνι της Τήνου, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ για τη φιλοξενία και όλους όσους συνήργησαν για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον π. Θωμά για την ευλογητή παρουσία του μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτου προς όλους.

Ευχαρίστησε δε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, τους Εφημερίους των Ιερών Ναών της πόλεως και των χωρίων του νησιού, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, τον Έπαρχο Τήνου, τον Δήμαρχο Τήνου και ως Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Λιμενάρχη, τους Αξιωματικούς και Λιμενοφύλακας του Λιμεναρχείου Τήνου, το πλήρωμα του ΠΛΣ-609, τους πλοιοκτήτες κ.κ. Αφους Στεφάνου της εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES και τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του ΕΓ/ΟΓ Superferry, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς με τα σκάφη τους και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου για την απόδoση των τιμών, την οικογένεια Παναγιωτάκη της εταιρείας FAST FERRIES, τους Ιεροψάλτες, τους Ιερόπαιδες και τους Διακονητές, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Τήνου για την αποστολή του ασθενοφόρου, τον επιστάτη και τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος, την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τήνου, τον τεχνικό των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κ. Αναστάσιο Γιαβρόγλου, τους φωτογράφους Γεώργιο Πολυκανδρίτη και Δήμητρα Φανερού,τη διεύθυνση του ιστοτόπου Tinos Today και όλους όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή της λαμπρής εορτής των Θεοφανείων.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε για Τρίτη συνεχή χρονιά ο κ. Ιωάννης Κρεμόνας.

Τον συντονισμό και την οργάνωση στον λιμένα της Τήνου είχε ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.