Η ευλογία της Βασιλειόπιτας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Την πίτα του Αγίου Βασιλείου ευλόγησε διαδοχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ στο ιερό νησί της Παναγίας κατ΄αρχάς στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, του Προέδρου του ΙΤΗΠ κ. Ευαγγέλου Γκίζη, μελών της Διοικήσεως, των εργαζομένων στο Ίδρυμα, όπου ο Σεβασμιώτατος είπε στις ευχές του ότι αυτή η εκλεκτή «θυγατέρα» του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας όλα αυτά τα χρόνια ζωής και λειτουργίας του έχει πληροφορήσει τη διακονία του, έχει προάξει τον πολιτισμό, έχει πράγματι καταστήσει τον πλούτο τον πνευματικό και τον πολιτιστικό τον οποίο ο Θεός αφθονοπάροχα εδώρησε στην Τήνο αντικείμενο θαυμασμού των χιλιάδων επισκεπτών που έρχονται προκειμένου να τον θαυμάσουν και να τον μελετήσουν, μαζί με τις άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εδώ. Συνεχάρη τα μέλη της Διοικήσεως και τους ευχήθηκε το έτος 2019 να είναι καρποφόρο στον τομέα αυτό.

Η ευλογία της Βασιλειόπιτας των υπαλλήλων του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας

Μετά το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας όπου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου, των Εφημερίων και Διακόνων του Ναού και των υπαλλήλων, ευλόγησε την Βασιλειόπιτα των Κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων του ΠΙΙΕΤ στους οποίους ομίλησε για την διακονία τους, επήνεσε την φιλοτιμία και τον υπερβάλοντα ζήλο των πολλών και τους παρεκάλεσε όλους να συνεχίσουν με την ίδια εργώδη προσπάθεια την προσφορά τους σε αυτόν τον χώρο ο οποίος φυλάσσει την αγία Εικόνα και ο οποίος υποδέχεται τους προσκυνητές τους οποίους διακονεί ο κάθε υπάλληλος του Ιδρύματος από τη θέση του. Τους είπε ότι η Διοικούσα Επιτροπή τους έχει υπό τη μέριμνα και την προσευχή της και φροντίζει για τα κατ’ αυτούς και τους ζήτησε όσο μπορούν να στηρίξουν περισσότερο την προσπάθεια του Ιερού Ιδρύματος.

Η ευλογία της Βασιλειόπιτας στο Λιμεναρχείο Τήνου

Στο Λιμεναρχείο Τήνου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου προσκεκλημένος του Λιμενάρχη κ. Βασιλείου Αποστολόπουλου. Συνεχάρη τον Λιμενάρχη για το ήθος, για την αρίστη διαχείριση των πραγμάτων του Λιμεναρχείου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αποβιβαζομένους κατά χιλιάδες κάθε χρόνο με τη συνεργασία του Υπολιμενάρχη, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων. Είπε μεταξύ άλλων ότι θα είναι πάντοτε αρωγός διότι και το Λιμεναρχείο συντρέχει με τον τρόπο του στην ποιμαντική διακονία της Μητρόπολης οσάκις χρειάζεται, στα πλαίσια των διαφόρων περιπολιών, εξυπηρετήσεως και του Επισκόπου με το σκάφος του Λιμενικού.

Ο Λιμενάρχης τον ευχαρίστησε και του προσέφερε ένα μαρμάρινο πλοιάριο και του ευχήθηκε και τα δικά του ταξίδια να είναι ειρηνικά και ακύμαντα προς το συμφέρον τον ανθρώπων.

Η ευλογία της Βασιλειόπιτας στο Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Μετά το Λιμεναρχείο ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσκεκλημένος του Διοικητού κ. Ιωάννη Μαυριδάκη και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου. Ευχαρίστησε τον Διοικητή και συνεχάρη τους παρισταμένους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και είπε το 2018 έφυγε αφήνοντας πίσω του μια πολύ θλιβερή και σκληρή ανάμνηση, μια πληγή στην καρδιά μας, τους 100 νεκρούς στο Μάτι μετά τη φονική πυρκαϊά. Εκεί και αρκετοί συνάδελφοί σας αλλά και οι οικογένειές τους έχασαν τη ζωή τους στη μέριμνα και στην ευθύνη του καθήκοντος να βοηθήσουν τους ανθρώπους οι οποίοι με τον πλέον φρικτό και επώδυνο θάνατο έφυγαν από αυτή τη ζωή. Τους ευχήθηκε, ο χρόνος αυτός να είναι χωρίς παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις και τους συνεχάρη για το έργο το οποίο προσφέρουν στον τομέα της ευθύνης τους οσάκις χρειαστεί και οσάκις κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου

Αργά το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Κυρίας των Αγγέλων Κεχροβουνίου και στο Καθολικό της Μονής έκηρε Μοναχή η οποία έλαβε το όνομα Ευπραξία. Είπε ότι σήμερα είναι χαρά ουρανού και γης, γης μεν διότι σε αυτήν την πνευματική μάνδρα προσέρχεται μια νέα Μεγαλόσχημη Μοναχή αλλά και ουρανού διότι και οι Άγγελοι αλλά και ο χορός των προοδοιπορησασών αγίων ψυχών που έζησαν και μόνασαν εδώ χαίρουν καθώς βλέπουν η Αδελφότητα να υποδέχεται μια νέα Μοναχή. Απηύθυνε συμβουλές προς τη Μοναχή και ζήτησε από τις παριστάμενες Αδελφές, την Αδελφότητα και τους παρισταμένους που συνευχήθησαν την προσευχή τους.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.