Σήμερα ημέρα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου οδός Γ. Κοτζιά 3 στο Μαρούσι, ήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. κ. κ. Καγιώργη Π. Γεωργία, Χατζής Νικόλαος, Χατζή – Καρατζά Μαίρη, Χατζής Βενάρδος, Καρατζάς Νικόλαος, Χρηστάκη Χρυσούλα, Καγιώργης Γαβ. Αργύρης, και το τακτικό μέλος Βεντουρής Κωνσταντίνος, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξη, την θλιβερή είδηση της απώλειας του εξαίρετου συμπατριώτη μας Εκδότη – Συγγραφέα Στρατή Γ. Φιλιππότη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του « Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου » αφού ενημερώθηκε για το θλιβερό γεγονός της απώλειας του Εκδότη – Συγγραφέα + Στρατή Γ. Φιλιππότη

Εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τα παιδιά του, την αδελφή του και τους οικείους του, για την απώλεια ενός ανθρώπου, που ήταν ο εκδότης – συγγραφέας που πρόβαλλε όσο κανείς άλλος την Τήνο. Ήταν ο φιλόξενος εκδότης της Σόλωνος 69, ο άνθρωπος που αγάπησε όσο πολλοί λίγοι την Τήνο. Αγωνιστής συνεπής, ταγμένος στις τάξεις του εργατικού κινήματος, σημάδεψε ανεβάζοντας στα ύψη την Τηνιακή βιβλιογραφία, με τις εκδόσεις του. Μεγάλη του αγάπη ο μεγάλος καλλιτέχνης της σμίλης + Γιαννούλης Χαλεπάς, στον οποίο αφιέρωσε σειρά εκδόσεων. Τιμήθηκε από την ακαδημία Αθηνών το 2004 για τις εκδόσεις του και στις 21 Δεκεμβρίου 2018 τιμήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, για τη συμβολή του στην ανάδειξη της ζωής και του έργου του τραγικού γλύπτη. Τα στοιχεία αυτά ήταν από τα πολλά και όχι μόνο, που τον χαρακτήριζαν μέχρι και το τέλος τους.

Εμείς που γνωρίζαμε τον άνθρωπο εκδότη – συγγραφέα + Στρατή Γ. Φιλιππότη, έχουμε να τονίσουμε ένα, καλοδεχόταν με υποδειγματική καλοσύνη τους συμπατριώτες τους, στο βιβλιοπωλείο επί της οδού Σόλωνος 69, προσφέροντας βιβλία ακόμη και για της ανάγκες Συλλόγων και Φορέων. Η μνήμη του θα παραμείνει χαραγμένη σε όλους μας στην διαδρομή της ζωής . Καλό ταξίδι, η γη που τόσα πολλά πρόσφερες, να σε αγαλλίαση και η μνήμη σου ας είναι αιώνια.

Το Δ.Σ. ομόφωνα με την πράξη 759 απεφάσισε το παρακάτω ψήφισμα .

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
===========

1.- Να παραστεί ο Πρόεδρος, μαζί με μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία .
2.- Να παραμείνει κλειστή η αίθουσα και τα γραφεία του Συλλόγου και να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες έως και την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
3.- Να σταλεί το παρόν Ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος Εκδότη – Συγγραφέα + Στρατή Γ. Φιλιππότη.
4.- Nα δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στο τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο και στις ιστοσελίδες του Συλλόγου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΑΡΑΤΖΑ – ΧΑΤΖΗ ΜΑΙΡΗ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.