«Σα να μη γεννήθηκαν ποτέ, σα να ‘ταν ένα ψέμα
Άνθρωποι που δώσαν τη χαρά που ‘φτασε και σε μένα…»

Με αφορμή το παρελθόν έτος Χαλεπά, η Χορωδία Κώμης, ετοίμασε μία μουσική ενότητα τραγουδιών και οργανικών κομματιών που πηγή έμπνευσής τους έχουν τον βίο και τα έργα του Τήνιου γλύπτη.

Η επέτειος των 80 χρόνων από τον θάνατο του Χαλεπά ήταν αφορμή για τη Χορωδία Κώμης και τη μαέστρο της να ξαναδιαβάσουν το έργο του και να αναζητήσουν τη δική τους προσέγγιση σ’ αυτό. Καρπός αυτής της αναζήτησης είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κομμάτια ευρωπαϊκής μουσικής, την οποία αγαπούσε ιδιαιτέρως ο γλύπτης, αλλά και άλλα τραγούδια, διαφόρων εποχών και ειδών, που με κάποιο αόρατο και ευαίσθητο νήμα μας συνδέουν με το πνεύμα του καλλιτέχνη.

Στη συναυλία αυτή, μαζί με τη Χορωδία Κώμης, εμφανίζεται η παιδική χορωδία TINangels, καθώς και το Μέλιδρον με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των παραδοσιακών οργάνων και φωνών του.

Η Σοφία Ρουμάνη, μόνιμη συνεργάτιδα των χορωδιών, συνοδεύει στο πιάνο και ο συγγραφέας Γιώργος Αλβέρτης διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο του Στρατή Δούκα: «Ο βίος ενός αγίου».
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.