Ποιο ελληνικό νησί συγκαταλέγεται στους 12 top προορισμούς πολιτιστικών εμπειριών παγκοσμίως για το 2019;

Στο ημερολόγιο του 2019 με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις πολιτιστικών δρώμενων στον κόσμο, ανά μήνα, συγκαταλέγεται η γιορτή για την Κοίμηση της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με άρθρο της μεγάλης ταξιδιωτικής πλατφόρμας Booking.com. Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Δεκαπενταύγουστος είναι η πιο σημαντική γιορτή της Ελληνικής Ορθοδοξίας και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (πανηγύρια).Τα ταξίδια στην Ελλάδα την περίοδο αυτή αποτελούν να μοναδική ευκαιρία για τους ταξιδιώτες να αποκτήσουν εμπειρίες από μια ξεχωριστή πλευρά της ελληνικής κουλτούρας καθώς οι περισσότερες εκκλησίες στη χώρα γιορτάζουν το γεγονός από το πρωί και η ημέρα συνεχίζεται με εκδηλώσεις, αναφέρει το άρθρο.

Ο δημοφιλέστερος τόπος για συμμετοχή στη μεγάλη αυτή γιορτή είναι ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. Πιστοί προσέρχονται από όλη τη χώρα για να προσκυνήσουν στο εικόνισμα της Παναγίας, το σημαντικότερο στην Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι προορισμοί με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ανά μήνα είναι:

Ιανουάριος – Australia Day, Αυστραλία
Φεβρουάριος - Κινεζικό νέο έτος, Κίνα
Μάρτιος - St. Patrick’s Day, Ιρλανδία
Απρίλιος - King’s Day, Ολλανδία
Μάϊος - Golden Week, Ιαπωνία
Ιούνιος - Festa Junina Brazil
Ιούλιος - Independence Day, ΗΠΑ
Σεπτέμβριος - Chuseok (Harvest Festival), Ν. Κορέα
Οκτώβριος - Diwali, Ινδία
Νοέμβριος - Day of the Dead, Μεξικό
Δεκέμβριος - Russian Winter Festival, Μόσχα


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.