Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, έγινε η εορτή της κοπής της πίτας για το 2019. Κατάμεστη η αίθουσα του 2ου ορόφου του Μεγάρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων με  συγχωριανούς και φίλους  του Μουντάδου.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Δωρόθεος Κιούσης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιωάννης Αγγελιδάκης και οι δύο ως εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Δωροθέου Β΄, ο Γιάννης Γιαγιάς Έπαρχος Τήνου, ο Μανώλης Σώχος Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Παντελής Αρμάος δημοτικός σύμβουλος, ο Ιάκωβος Μαλακατές εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Υστρνίων, από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων o πρόεδρος Μανώλης Σκαρής, οι αντιπρόεδροι Μάρκος Αλβέρτης και Πέτρος Μαρκουίζος και ο γενικός γραμματέας Πέτρος Χαλάς,  ο Ιωάννης Γκερέκος πρόεδρος Εταιρίας Τηνιακών Μελετών, Ο Κώστας Δανούσης μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς», ο Ματθαίος Ποτήρης πρόεδρος Καρυάς, η Φρατζέσκα Δασύρα πρόεδρος του συλλόγου Υστερνιωτών Τήνου, ο Νίκος Χατζής πρόεδρος Μαρλά-Μαμάδου, η Έλενα Γκερέκου μέλος του ΔΣ του συλλόγου Τριποτάμου, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππας Φόρτωμας, ο Βασίλειος Κολλάρος διδάκτωρ ιστορίας και διευθυντής του  ΙΝΕΡΠΟΣΡΤ, ο Ιωάννης Παπαδημητρίου πρώην  πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο Γιάννης Σιώτος επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Τριποτάμου, ο Γεώργιος Βακόνδιος. 


Κοπή  της  πίτας

Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Τριποταμιανού Σωτήρη Σιώτου, έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους,  ενώ τον πλακούντα ευλόγησαν οι δύο ιερείς, εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου, μαζί με τον πατέρα Ανάργυρο Σιγάλα. Στο τέλος ο πατήρ Ιωάννης διάβασε το ευχετήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Ο Πρόεδρος, στο σύντομο λόγο του ευχήθηκε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία, ευτυχία και να είναι το νέο έτος η αρχή για ένα καινούριο ελπιδοφόρο και δημιουργικό ξεκίνημα σε όλους τους τομείς. Το 2019 να αναδείξει σε όλους μας όλα τα καλά και να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες μας. Καλή χρονιά!» .

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για αυτούς που έφυγαν από κοντά μας το 2018: τους Μουνταδιανούς: Νικηφόρο Πλυτά, Δημήτρη Γκύζη, Σάββα Λούβαρη, Απόστολο Βαλσαμή, Ελένη Γκύζη και Μαριγούλα Πλυτά - τους εργάτες του Δήμου Τήνου: Γιάννη Κορίνθιο και Δημήτρη Ταράση - τους Τριποταμιανούς εργάτες: Φώτη Παγανή και Δήμητρη Αλβέρτη - τον εκδότη και συγγραφέα Στρατή Φιλιππότη – τους 100 ανθρώπους που χάθηκαν μαρτυρικά από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Τιμήθηκαν με αναμνηστικό δώρο τα Μουνταδιανά παιδιά μας, που φέτος εισήχθησαν στις Πανεπιστημιακές Σχολές: Βαμβακάρης Βαρθολομαίος (Νίνος) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Σιγάλας Εμμανουήλ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Τζες Βαρθολομαίος (Νίνος) στη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού - Σχολή Πλοιάρχων και η Τσολομύτη Ευαγγελία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σχολή Πληροφορικής.


40η Γενική Συνέλευση 

Η  Ειρήνη Σιώτη, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. παρουσίασε και σχολίασε  τα σπουδαιότερα πεπραγμένα του 2018:

1. 11 Φεβρουαρίου 2018: Μεσημεριανή συνάντηση  σε ταβέρνα στην Πλάκα.
2. 16 Μαρτίου 2018: Δ΄ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας με τον π. Ανάργυρο Σιγάλα και μετά «νηστίσιμη» συνάντηση στην αίθουσα του Ναού.
3. 10 Απριλίου 2018: Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον  Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Γύρλας Τήνου και μετά πασχαλινό γεύμα στην αίθουσα.
4. 13 Μαΐου 2018: Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, ψηλά στην Αργυρούπολη.  Μετά, για να θυμηθούμε το «μαράντισμα», καθίσαμε πέριξ του Ναού και απολαύσαμε ό,τι είχε φέρει ο καθένας.
5. 24 Ιουνίου 2018: Το  καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου στο χωριό.
6. 21 Ιουλίου 2018: Επιστημονική ημερίδα για την οικογένεια Παξιμάδη στην αίθουσα του χωριού.
7. 23 Ιουλίου 2018: Προσκύνηση της Αγίας Εικόνας της Παναγίας στο «Κάθισμα της Παναγίας».
8. 17 Αυγούστου 2018. Ακυρώνεται το 4ο νησιώτικο γλέντι στην πλατεία του Πηγαδιού, λόγω συμπαράστασης στα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής.
9. Γκζι Καφέ στο Μουντάδο:  Και το 2018 αρκετές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του χωριού. 
10. 20 Οκτωβρίου 2018.  Εκδρομή στη βόρειο Εύβοια.
11. Μηνιαίες συναντήσεις κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στο Τηνιακό Καφενείο.
12. Έκδοση ημερολογίου 2019: ένα πολυτελές κόσμημα για τη Τήνο με επιστολικά δελτάρια, χαρακτικά  και ελαιογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη
13. Ισχυρή παρουσία μας στην ομάδα του Facebook «Μουντάδος Τήνου».

Ο Ταμίας Γεώργιος Σιγάλας διάβασε τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2018 και ο Ραφαήλ Περιβολαράκης, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, διάβασε την σχετική έκθεση πεπραγμένων.


Μοιράστηκε έντυπο με αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019 και έγινε αναφορά στις σπουδαιότερες.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης άρχισε το τρίτο μέρος της εκδήλωσης που αφορούσε τα 40 χρόνια ΣΑΜ 1979 – 2019, για τα οποία θα ενημερωθείτε με νέα δημοσίευση.

Και του χρόνου!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.