Έκπληκτοι διαπιστώνουμε την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών εν μέσω χειμώνα, και με τρόπους μη σύννομους, όπως σπάσιμο περίφραξης Δημοτικής έκτασης και διέλευσης μέσω αυτής.

Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι η εγκατάσταση και η λειτουργία τέτοιων μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν ενδείκνυται για τεχνικούς λόγους αλλά και για περιβαλλοντικούς στους οποίους εμείς εστιάζουμε και επικεντρώνουμε τις αντιρρήσεις και σχεδιάζουμε τις αντιδράσεις μας.

Η Τήνος έδωσε στο παρελθόν μεγάλο αγώνα και κατάφερε να αποτρέψει τότε την εγκατάσταση πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 150KV αποκλειστικά και μόνο για την προστασία του μοναδικού της τοπίου που όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Κορνήλιος Καστοριάδης είναι «χειροποίητο» έτσι και τώρα δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση καμιάς ανεμογεννήτριας στην Τήνο και ειδικά στην Έξω Μεριά ενός τόπου που η πολιτιστική του κληρονομιά είναι μοναδική.

Ομόφωνα δηλώνουμε ότι:

Δεν επιθυμούμε την εγκατάσταση καμιάς ανεμογεννήτριας στην Τήνο.

Στεκομαστε στο πλευρό του Δήμου για τον αγώνα κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και ζητούν να ενεργοποιήσει Ομάδες Εργασίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν .

Ζητούμε από όλους τους φορείς που μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει θέση για το θέμα να τοποθετηθούν και να ταχθούν αντίθετοι στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.

Ζητούμε απ' όλους τους κατοίκους μόνιμους και εποχιακούς, από τους ιδιοκτήτες γης στις περιοχές ενδιαφέροντος για τοποθέτηση ανεμογεννητριών να εναντιωθούν στην εγκατάσταση τους, να μην παρέχουν διευκολύνσεις ή τη γη τους στους <<επενδυτές>> που θα καταστρέψουν την εικόνα του νησιού θα επηρεάσουν τα νερά ολόκληρης της Έξω Μεριάς αλλά και μεγάλου μέρους των Κάτω Μερών (Καλλονή, Αετοφωλιά, Κάτω Κλείσμα, Καρκάδος) και θα δημιουργήσουν καταστάσεις μη αναστρέψιμες .

Ζητούμε όποιος από τους πολλούς φίλους του νησιού, μπορεί να βοηθήσει ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί και να ενεργοποιήσει όλους τους Τηνιακούς από άποψη και από καταγωγή, να το κάνει άμεσα.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ"

Επισημαίνουμε την επιτυχημένη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί Σαν Τζώρτζιο , Νότια του Σουνίου. Θα θέλαμε λοιπόν να προτείνουμε , αντί να επιβαρυνθούν όλα τα νησιά των Κυκλάδων με εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών , να γίνει μια μαζική εγκατάσταση στην Γυάρο , μετατρέποντάς την σε Πάρκο Ενέργειας , συνδέοντας την και αφιερώνοντας την , συμβολικά στην ιστορία του νησιού. Κάποιοι ίσως αντιδράσουν ότι το προστατεύει η περιβαλλοντολογική συνθήκη RAMSAR. Και αυτό πρέπει να ξεπεραστεί για να μην καταστραφούν τα νησιά των Κυκλάδων.

Ευχαριστούμε,

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΜΟΥ ΥΣΤΕΡΝΙΩΝ ΤΗΝΟΥ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.