4η συνάντηση: Σάββατο 2 Μαρτίου, ώρα 6.30 μ.μ.

Θέμα: “Μεγαλώνοντας Ανθρώπους με αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση….”

Ομιλήτρια: ΑΝΝΑ ΧΗΝΑΡΗ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Strathclyde Un.). Πιστοποιημένη στη “θεραπεία τραύματος” και στην “Εκπαίδευση του “Αποτελεσματικού Γονέα” με την μέθοδο του Thomas Gordon

Η “Αυτοεκτίμηση”- η αίσθηση ότι αξίζω, ότι είμαι σημαντικό και αξιαγάπητο πλάσμα- αποτελεί το ασφαλές στέρεο έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να πατάει κανείς, ώστε να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει, να στηρίζεται ώστε να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι παιδιά που αγχώνονται συνεχώς, που απογοητεύονται εύκολα, που τα παρατάνε ή που αρνούνται να δοκιμάσουν, που έχουν κακή διάθεση και κακές επιδόσεις.

Η “ Αυτοπεποίθηση ” είναι η αίσθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω. Στηρίζεται πάνω στις δεξιότητες και ικανότητες που η πράξη μου έχει αποδείξει ότι διαθέτω.

Στόχος της ομιλίας είναι να δούμε πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των παιδιών μας, να γνωρίσουμε τις παγίδες στις οποίες πέφτουμε και ενώ έχουμε πρόθεση να τα ενθαρρύνουμε τελικά τα ακινητοποιούμε. Στόχος επίσης της ομιλίας είναι η εξομάλυνση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια και η μείωση των προβλημάτων που ένας γονιός καλείται να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του με τα παιδιά.

*Χορηγός: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Υποστήριξη: Blue Star Ferries & Golden Star Ferries

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.