Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια - παράδοση της μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο Κέντρο Υγείας Τήνου εις μνήμη του Δημάρχου Τήνου, Σίμου Ορφανού. Ένα έργο που υλοποίησε ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Υ "Νικόλαος Κόγκος" με την υποστήριξη του Σωματείου Φίλοι της Τήνου (που είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει το μισό τίμημα της μονάδας) και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στήριξαν το έργο αυτό τοπικοί φορείς του νησιού. Επαγγελματίες, Σύλλογοι των Χωριών, το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου όπως αναφέρει μάλιστα το πρόσφατο δελτίο τύπου του Συλλόγου Φίλων του Κ.Υ. με τη γενναία επιχορήγηση του Συλλόγου τα δύο τελευταία χρόνια κάλυψε μεγάλο μέρος των οικονομικών αναγκών του και παρότι δεν χρησιμοποιήθηκε η επιχορήγηση αυτή στην προμήθεια της μονάδας, συνέβαλε στη δυνατότητα διάθεσης των δωρεών σας για το σκοπό αυτό.

Επιπροσθέτως να αναφέρουμε πως φορείς και ιδιώτες που δώρισαν χρήματα στη μνήμη Σίμου Ορφανού, μέρος από τα οποία ο Σύλλογός διέθεσε για τη μονάδα.Tι γινόταν μέχρι στιγμής

Το Κέντρο Υγείας μέχρι πρότινος προμηθευόταν οξυγόνο σε μπουκάλες. Το ένα πρόβλημα ήταν το μεγάλο κόστος της αγοράς του οξυγόνου και ιδιαίτερα της μεταφοράς και το δεύτερο είναι οι καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας και τα προβλήματα της νησιωτικότητας. Πολλές φορές είχε κινδυνεύσει το Κέντρο Υγείας να μείνει χωρίς οξυγόνο, λόγω καθυστερήσεων των εγκρίσεων, λόγω απαγορευτικών, απεργιών των πλοίων κλπ.

Κάποιες φορές είχε μείνει χωρίς οξυγόνο και είχε αναγκαστεί να προμηθευτεί από ιδιώτες που είχαν ιατρικό οξυγόνο!

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό κάτι τέτοιο σταματάει να υφίσταται και το Κέντρο Υγείας Τήνου δεν θα χρειάζεται να "εξαρτάται" από άλλους. Η Τήνος θα έχει τη δική της μονάδα παραγωγής οξυγόνου όπου θα είναι συνδεδεμένη με τους χώρους του Κ.Υ.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανάρτηση ...


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.