Στην χθεσινή αποκριάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας Τήνου «Νικόλαος Κόγκος» (διαβάστε περισσότερα εδώ) παρευρέθηκε και ο δημαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος. Όπου στον χαιρετισμό του ανέφερε τα ακόλουθα:

Φίλες και φιλοι,

Το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο  και αδιαπραγμάτευτο στην Ελλάδα του 2019. Δυστυχώς όμως η κακή οικονομική συγκυρία και η αδυναμία της Πολιτείας να αντιληφθεί τις πραγματικές υποχρεώσεις απέναντι στα νησιά μας, ειδικά αυτά που την τουριστική περίοδο φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες καθιστούν αναγκαία την ανάληψη πρωτοβουλιών όπως η σημερινή.

Δεν θα πω τα αυτονόητα για τη στήριξη του Δήμου σε όλη αυτή την προσπάθεια. Θα αναφέρω μόνο ότι αυτή πρωτοβουλία αποδεικνύει το δυναμισμό αλλά και το επίπεδο της Τηνιακής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που έχει αρχές και αξίες, διεκδικεί αυτά που της ανήκουν, στηρίζει συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να αποτελέσουν και φωτεινό παράδειγμα και για άλλα ζητήματα.

Μπορούμε πολλά περισσότερα, αρκεί μα είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.