Η επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ώστε να μην αλλάξει ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, αποτέλεσε ένα ακόμη δείγμα του εκφυλισμού της πολιτικής ζωής με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής είχαν εξαγγείλει αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής, καθώς ο συνεταίρος τους, τούς εκβίαζε ανοικτά μέσω τηλεόρασης. Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τη γενική κατακραυγή ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε, ζητώντας να μην αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, ώστε να μη φανεί ότι εκβιάζεται από τον κ. Πάνο Καμμένο.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες στον κ. Βούτση λες και είναι υπάλληλός του, να παραπέμψει το όλο θέμα στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής που θα γνωμοδοτήσει. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Βουλής φέρεται να χειραγωγείται ως προς τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής από τον πρωθυπουργό και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Ο λόγος που η Βουλή έχει δικό της προϋπολογισμό και δικό της κανονισμό είναι ακριβώς για να μην υφίσταται παρέμβαση του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Όσον αφορά την εμφάνιση της κυβέρνησης ως δήθεν προοδευτικής, είμαστε αντιμέτωποι με άλλη μία επικοινωνιακή πομφόλυγα. Προφανώς, μόνο προοδευτική δεν είναι στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τον Μαδούρο και η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται σε βουλευτές που επί χρόνια ήταν στοιχισμένοι στη Δεξιά.

Στη χώρα υπάρχει πασιφανές πρόβλημα λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και εν γένει δημοκρατίας. Ο τρόπος για να σταματήσουν όλα αυτά είναι ένας και μοναδικός : Η διενέργεια εκλογών άμεσα.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τήνου και το 2016 Γραμματέας της Ν.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων. Το Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στις Κυκλάδες. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2019 θα είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το Κίνημα Αλλαγής.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.