3η συνάντηση: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, ώρα 6.30 μ.μ.

Θέμα: «Γονείς: Θυσία για τα παιδιά μας. Τέλος εποχής!»
Ομιλητής: Λεωνίδας Κωλέττης, Εκπαιδευτικός-Ψυχολόγος και Οικογενειακός Θεραπευτής.

Τι σημαίνει θυσία; Ολοκληρωτική και εκούσια προσφορά ενός ανθρώπου, με όλη του την ύπαρξη με τη ψυχή και το σώμα, για ένα συγκεκριμένο σκοπό, π.χ. υπεράσπιση της πατρίδας, ή ενός ατόμου από συγκεκριμένο κίνδυνο, χωρίς την απαίτηση κανενός ανταλλάγματος.

Γιατί, λοιπόν, είναι αρνητική πράξη η θυσία του γονιού για τα παιδιά του;

Σαφώς και οι γονείς οφείλουν να νοιάζονται και να φροντίζουν με πολλή αγάπη τη ψυχοσωματική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών τους. Αυτός είναι ο γονικός τους ρόλος. Πολλές φορές, γονείς χρειάστηκε να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους για να σώσουν τα παιδιά τους από συγκεκριμένο κίνδυνο. Στ’ αλήθεια μεγάλη και σπουδαία πράξη, που σίγουρα έκαναν με την καρδιά τους.

Η «θυσία», όμως των γονιών προς τα παιδιά τους, με μοναδικό σκοπό να τα εγκλωβίσουν συναισθηματικά και να τα ελέγχουν για όλη τους τη ζωή, υποχρεώνοντας τα σε εξάρτηση και στέρηση της προσωπικής τους ζωής, δεν είναι καθόλου αληθινά θυσιαστική πράξη και καταλήγει να έχει επιζήμια αποτελέσματα για τα παιδιά. Στη «Σχολή Γονέων» Τήνου, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, ο εκπαιδευτικός-ψυχολόγος και οικογενειακός θεραπευτής Λεωνίδας Κωλέττης θα παρουσιάσει αναλυτικά τους αρνητικούς θυσιαστικούς τρόπους των γονέων προς τα παιδιά τους, τα αρνητικά αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών στην ψυχική υγεία των παιδιών και φυσικά, τον υγιή τρόπο αγάπης και προσφοράς της γονικής μέριμνας.

*Χορηγός: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
*Υποστήριξη: Blue Star Ferries

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.