Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ι.ΤΗ.Π. την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η συναυλία "Η Φωνή της Πέτρας". Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τον θάνατο του Χαλεπά η Χορωδία Κώμης και η μαέστρος της αναζήτησαν τη δική τους προσέγγιση σ’ αυτό. Καρπός αυτής της αναζήτησης είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κομμάτια ευρωπαϊκής μουσικής, την οποία αγαπούσε ιδιαιτέρως ο γλύπτης, αλλά και άλλα τραγούδια, διαφόρων εποχών και ειδών, που με κάποιο αόρατο και ευαίσθητο νήμα μας συνδέουν, μουσικούς και κοινό, με το πνεύμα του καλλιτέχνη.


Στη συναυλία μαζί με τη Χορωδία Κώμης εμφανίστηκε μέρος της παιδικής χορωδίας TINangels, καθώς και το Μέλιδρον με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των παραδοσιακών οργάνων και φωνών του. Η Σοφία Ρουμάνη συνόδευσε στο πιάνο, ενώ ο συγγραφέας Γιώργος Αλβέρτης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του Στρατή Δούκα: «Ο βίος ενός αγίου».


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.