Θέμα: Απάντηση στην επιστολή σας προς Συλλογικούς Φορείς, καθώς και σε κινήσεις πολιτών για τα (ΑΣΠΗΕ) και την τοποθέτησή τους στο νησί μας.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου σήμερα, με την Πράξη 664/ 13.02.2014 θέμα 2ο., σας γνωστοποιεί ότι, είναι σφόδρα αντίθετο με την απόφαση, από 23.01.2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, για την τοποθέτηση (ΑΣΠΗΕ) στο νησί μας, χωρίς να λαμβάνει την αντίθετη άποψη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παραβιάζοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι σε ενέργειες που προσβάλλουν την αισθητική του νησιού μας, ανατρέπουν την φέρουσα ικανότητα του τόπου μας, ακυρώνουν τα ήπια αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά των νησιών μας. Υποβαθμίζουν ανεπανόρθωτα το αναγνωρισμένο διεθνώς νησιωτικό φυσικό περιβάλλον, παραβιάζουν βάναυσα την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική μας παράδοση και πολιτισμό επιβάλλοντας μας αναγκαστικά νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσης.

Πλήττουν την τοπική οικονομία, ακυρώνοντας τους όρους νησιώτικης ανάπτυξης. Απαξιώνουν τις αξίες της γης και των ακινήτων μας. Επιφέρουν θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά. Αντιστρατεύουν την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης (κοινωνία – περιβάλλον – ανάπτυξη) προς όφελος του επενδυτικού και επιχειρηματικού και μόνο κέρδους.

 Με την επαπειλούμενη εγκατάσταση των γιγαντιαίων αιολικών πάρκων στο νησί μας δεν στοχεύουν στη ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας, αλλά παραβιάζουν κατάφορα την ιδιαίτερη φυσιογνωμία ενός μοναδικού χειροποίητου τοπίου με μοναδικό γνώμονα τα οικονομικά οφέλη το ολίγων (πολυεθνικές) σε βάρος των πολλών (νησιωτών).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας να προασπίσει τα συμφέροντα των κατοίκων των χωριών μας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας άρθρο 2 (παρ. ε), αλλά και της ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Ιστορικής Κοινότητας Πανόρμου και του Δήμου Τήνου, καθώς και των αποδήμων συντοπιτών μας σας εξουσιοδοτούμε ομόφωνα κε Δήμαρχε, να ενεργήσετε κατ’ εντολή μας και να καταθέσετε αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης Υπουργικής απόφασης, καθώς και σχετική αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της στο (ΣΤΕ) Συμβούλιο Της Επικρατείας ή σε οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο Δικαστήριο

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.