Χθες το απόγευμα λάβαμε ειδοποίηση για ένα χτυπημένο γατί το οποίο βρισκόταν έξω απ’το κατάστημα Λητώ στη Χώρα της Τήνου. Ο γάτος ήταν πολύ τρομαγμένος και είχε βρει καταφύγιο πίσω από κάτι γλάστρες στο στενάκι Ν.Γκύζη. Ύστερα από προσπάθεια καταφέραμε να τον πιάσουμε και έφυγε κατευθείαν για τον κτηνίατρο. Η διάγνωση? Σπασμένη κάτω γνάθος, σπασμένα πάνω δόντια και τραύμα στο κεφάλι. Ο κτηνίατρος πιστοποίησε ότι το χτύπημα στο ζώο είναι πιθανότατα από δυνατή κλωτσιά στο κεφάλι ή από χτύπημα που έγινε με κάποιο ξύλο ή άλλο αντικείμενο. Σε κάθε περίπτωση το γατί χτυπήθηκε από ανθρώπινο χέρι ή πόδι.

Το κατάστημα Λητώ είναι σε κεντρικότατο σημείο της Χώρας, δίπλα στο δρόμο της Παναγίας και το ζώο αυτό φαίνεται αδέσποτο, που σημαίνει ότι θα τριγύρναγε στην περιοχή. Παρακαλούμε όποιον είδε ή άκουσε ή γνωρίζει κάτι σε σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν να μας ειδοποιήσει άμεσα, επώνυμα ή ανώνυμα. Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. Δεν είναι δυνατόν πλέον στο κέντρο της Χώρας της Τήνου, να γίνονται τέτοια περιστατικά και να μην μιλάει και να μην έχει δει κανείς τίποτα. Και έχουν ξαναγίνει. Και δηλητηριάσεις και κακοποιήσεις. Δεν μπορεί τέτοιες συμπεριφορές και πράξεις να μένουν πλέον ατιμώρητες. Η σιωπή όλων μας οπλίζει τα χέρια αυτών των ανθρώπων.

Ο γάτος, ο Φιόγκος όπως τον ονομάσαμε, προς το παρόν δεν μπορεί να φάει καθώς έχει σπασμένο σαγόνι και ενδέχεται να χρειαστεί άμεσα χειρουργική επέμβαση αν είναι να επιβιώσει. Παρακαλούμε όποιος μπορεί ας στηρίξει την προσπάθεια μας, ο Φιόγκος να σωθεί.

Αρ.Λογαριασμού Φιλοζωικού Σωματείου:
ΙΒΑΝ: GR20 0172 7170 0057 1708 8006 101
SWIFT ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: PIRBGRAA

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.