Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό υπουργοποιήθηκαν δύο πρώην στελέχη του Κινήματος Αλλαγής (Θάνος Μωραΐτης- Άγγελος Τόλκας), καθώς θεώρησαν εαυτούς «αδικημένους» ως προς τις καρέκλες που διεκδικούσαν. Όταν λοιπόν δεν πήραν αυτό που επεδίωκαν, αποφάσισαν να αναζητήσουν την καρέκλα τους αλλού.

Πρόκειται για δύο πολιτικά στελέχη που κατακεραύνωναν την κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο, ο κ. Θάνος Μωραΐτης έλεγε για την κυβέρνηση ότι πρέπει να πάρει όσκαρ τυχοδιωκτισμού, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης και δεσμευόταν ότι δε θα συνεργαστεί ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Από την άλλη πλευρά, συμμέτοχος σε αυτό το παιχνίδι αλληλοεξευτελισμού καθίσταται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς αγκαλιάζει και υπουργοποιεί ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα του ασκούσαν δριμύτατη κριτική. Άνθρωποι που απεμπολούν τις πολιτικές τους αξίες και τις ιδεολογικές καταβολές τους, αποκλειστικά και μόνο για να υπηρετήσουν τη δικιά τους προσωπική ατζέντα, έμπλεοι οπορτουνισμού, δεν μπορούν να βρίσκονται εντός του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει αγωνιωδώς είναι να προσπαθεί να μαζέψει γυρολόγους από όλο το πολιτικό φάσμα, ώστε να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Ξεκάθαρα πρόκειται για απελπισμένες κινήσεις εισοδισμού εκ μέρους της. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διεμβολίζοντας το χώρο μας να παρουσιάσει το προσωπείο του σοσιαλδημοκράτη. Καλό το παραμύθι της ,αλλά δεν έχει δράκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιθετικές κινήσεις του προς το Κίνημα Αλλαγής το μόνο που επιτυγχάνει είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση της βάσης μας. Η δημοκρατική παράταξη έρχεται από μακριά και θα πάει ακόμη πιο μακριά.

Δεν ξεχνάμε ότι ιδεολογικός αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής είναι η ΝΔ, η οποία ακόμη δεν έχει κάνει την παραμικρή αυτοκριτική για την περίοδο Καραμανλή, που οδήγησε στην κρίση με τη διόγκωση των ελλειμμάτων, ενώ συγχρόνως ακόμη και σήμερα δεν παρουσιάζει τεκμηριωμένη πρόταση για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με στόχο την ανακούφιση όσων επλήγησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ζητάμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, ώστε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική συνοχή.

Απέναντι στον ψεύτικο διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να ισχυροποιήσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να αποφευχθεί ο διχασμός και να έρθει η εθνική συνεννόηση την επόμενη μέρα των εκλογών.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τήνου και το 2016 Γραμματέας της Ν.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων. Το Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στις Κυκλάδες. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2019 θα είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το Κίνημα Αλλαγής.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.