ΨΗΦΙΣΜΑ  - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Των Συλλόγων :
Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου
Αδελφότητα Τηνίων Καρδιανιωτών
Αδελφότητα Τηνίων Καρδιανιωτών η Αγία Τριάς
(Αν θέλουν να ακολουθήσουν και άλλοι Σύλλογοι της Έξω Μεριάς)


Προς: ΥΠΠΕΝ
Γραφείου Υπουργού κου. Σταθάκη
Αναπληρωτή Υπουργού κου. Φάμελου
Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο. Χατζημάρκο  
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Τήνου κο. Σιώτη
                   Έπαρχο Τήνου κο. Γιαγιά  

Έκπληκτοι διαπιστώνουμε την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών  εν μέσω  χειμώνα, και με τρόπους μη σύννομους, όπως σπάσιμο περίφραξης Δημοτικής έκτασης και διέλευσης μέσω αυτής.

Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι η εγκατάσταση και η λειτουργεία τέτοιων μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν ενδείκνυται για τεχνικούς λόγους αλλά και για περιβαλλοντικούς στους οποίους εμείς εστιάζουμε και επικεντρώνουμε τις αντιρρήσεις και σχεδιάζουμε τις αντιδράσεις μας.

Η Τήνος  έδωσε  στο παρελθόν μεγάλο αγώνα και κατάφερε να αποτρέψει τότε την εγκατάσταση πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας  150KV αποκλειστικά και μόνο για την προστασία του μοναδικού της τοπίου που όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Κορνήλιος Καστοριάδης είναι «χειροποίητο» έτσι και τώρα δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση καμιάς ανεμογεννήτριας στην Τήνο και ειδικά στην Έξω Μεριά ενός τόπου που η πολιτιστική του κληρονομιά είναι μοναδική.

Ομόφωνα  όλα τα Δ.Σ. των προαναφερόμενων Συλλόγων δηλώνουν ότι:
  1. Δεν επιθυμούν την εγκατάσταση καμιάς ανεμογεννήτριας στην Τήνο.
  2. Στέκονται στο πλευρό του Δήμου για τον αγώνα κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και ζητούν  να ενεργοποιήσει Ομάδες Εργασίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν .
  3. Ζητούν από όλους τους φορείς που μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει θέση για το θέμα να τοποθετηθούν και να ταχθούν αντίθετοι  στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.
  4. Ζητούν απ' όλους τους κατοίκους μόνιμους και εποχιακούς, από τους  ιδιοκτήτες γης στις περιοχές ενδιαφέροντος για τοποθέτηση ανεμογεννητριών να εναντιωθούν στην εγκατάσταση τους, να μην παρέχουν διευκολύνσεις ή τη γη τους στους <<επενδυτές>> που θα καταστρέψουν την εικόνα του νησιού θα επηρεάσουν τα νερά  ολόκληρης της Έξω Μεριάς αλλά και μεγάλου μέρους των Κάτω Μερών (Καλλονή, Αετοφωλιά, Κάτω Κλείσμα, Καρκάδος) και θα δημιουργήσουν καταστάσεις μη αναστρέψιμες .
  5. Ζητούν όποιος  από τους πολλούς φίλους του νησιού, μπορεί να βοηθήσει ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί και να ενεργοποιήσει όλους τους Τηνιακούς από άποψη και από καταγωγή, να το κάνει άμεσα.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.