Οι Βάκχες είναι μια μουσική γιορτή κρασιού. Έλληνες παραγωγοί με κοινό παρανομαστή την οινική τους φιλοσοφία, το πάθος για το αμπέλι, την αποτύπωση του terroir της περιοχής τους στο κρασί και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στην καλλιέργεια και την οινοποίηση θα βρίσκονται στο Ρομάντσο, την Παρασκευή 1η Μαρτίου μαζί με τα σπουδαία κρασιά τους.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν ζωντανά μερικοί από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της αθηναϊκής εναλλακτικής σκηνής, όπως ο Larry Gus σε ένα διονυσιακά electro live set, το jazz supergroup TFATFY, ο ψυχεδελικός Anatolian Weapons και η Venus Volcanism σε μια avant garde σπουδή πάνω στα ριζίτικα τραγούδια.

Στις Βάκχες θα παρουσιαστεί και ένα κρασί από την Τήνο, ο λόγος για το X-Βourgo

Το μικρό, θαυματουργό Χ-Bourgo από την Τήνο παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη καταφέρει να απασχολήσει το οινικό και όχι μόνο κοινό. To εκρηκτικό Ασύρτικο αλλά και το ερυθρό κρασί του οινοποιείου βασισμένο στο δυναμικό Μαυροτράγανο επιβεβαιώνουν το θόρυβο που γίνεται γύρω από την ανερχόμενη δύναμη της Τήνου στον οινικό χάρτη.

Τι είναι οι Βάκχες


Οι Βάκχες είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μιας ομάδας ανθρώπων να επικοινωνήσουν τι σημαίνει το κρασί για αυτούς .

Οι Βάκχες αποτελούν μια «μετά-αφήγηση» πάνω στις εκθέσεις κρασιού. Δεν πρόκειται καν για έκθεση αλλά για ένα πολυπολιτισμικό δρώμενο που το κρασί είναι απλά το μέσο. Το μέσο για την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, την αφήγηση μικρών ιστοριών που από πίσω τους κρύβουν αγωνία και αναζητήσεις, την ανάγκη να «ξεφύγουμε» από τον ίδιο μας τον εαυτό και να εξορθολογίσουμε το «παράλογο», την προσπάθεια να βρούμε τον δικό μας «Θεό».

Οι Βάκχες προέκυψαν από την ανάγκη να συγκεράσουμε δυο μεγάλες μας αγάπες: τη μουσική και το κρασί. Θέλουμε να μοιραστούμε τη συγκίνηση που νιώθει κανείς όταν απολαμβάνει ένα καλό κρασί ενώ ταυτόχρονα ακούει ένα ωραίο μουσικό κομμάτι και να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας για να εκτιμήσει και να απολαύσει ένα διαφορετικό κρασί.

Οι «Βάκχες» είναι η προσπάθεια μας να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο εμείς βλέπουμε και προσεγγίζουμε το Ελληνικό κρασί, στη χώρα που η ανάγκη αυτή γεννήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν. «Ελεύθερο», μακριά από μοδάτους όρους, λέξεις, ταμπέλες, φιοριτούρες και υψωμένα ποτήρια, κοντά στους ανθρώπους, την ανάγκη τους για επαφή, τη «μαγεία» που όλοι αναζητούμε να συναντήσουμε.

Στα κρασιά που θα παρουσιαστούν στις Βάκχες η τεχνολογία έχει ελάχιστη επιρροή. Δε χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι οι άνθρωποι, τα χέρια τους, η καρδιά τους, το πάθος και ο σεβασμός τους για αυτό που πρεσβεύουν. Χωρίς ορολογίες, Η ανάγκη να εκφραστούν, να μοιραστούν, να προστατεύσουν, να έρθουν σε επαφή.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.bacchae.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.