Την Τετάρτη 27-02-2019, οι μαθητές της Στ’ τάξης του 2oυ Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους επισκέφτηκαν την Έκθεση Εικόνων και Κειμηλίων, καθώς και το Μουσείο Τηνίων καλλιτεχνών που βρίσκονται στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Στον χώρο του Ιδρύματος υπάρχουν ακόμη και η Πινακοθήκη, το Κειμηλιοφυλάκειο, το Μουσείο του Αντωνίου Σώχου και το Μαυσωλείο Έλλης, όμως ο χρόνος που διατιθόταν ήταν μικρός. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των κειμηλίων, εικόνων, γλυπτών και πολλών άλλων αντικειμένων που υπάρχουν στα Μουσεία αυτά.

Μάλιστα, η πρόσφατη ανακαίνιση του χώρου στον οποίο υπάρχει η έκθεση κειμηλίων και εικόνων, ανέδειξε ακόμη περισσότερο την αξία όλων αυτών των σπουδαίων εκθεμάτων. Οι μαθητές της Στ’ τάξης προτείνουν σε όλους να περάσουν από τα Μουσεία του Ιερού Ιδρύματος τα οποία έχουν «θησαυρούς» που αξίζει να δουν με τα δικά τους μάτια!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.