Η Τεσσαρακοστή προτείνεται ως μια περίοδος εντονότερης περισυλλογής αλλά και δράσης για τον κάθε Χριστιανό. Σε αυτό το πλαίσιο από τη μεριά (και) της Κάριτας μας δίνονται ευκαιρίες προς υλοποίηση του παραπάνω στόχου.

Η δεύτερη Κυριακή της Τεσσαρακοστής είναι διεθνώς καθιερωμένη ως η Ημέρα Κάριτας και οι προσφορές των πιστών κάθε ενορίας προσφέρονται για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησία. Το διήμερο προσευχής που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της τοπικής μας Κάριτας, ανοικτό σε κάθε άνθρωπο καλή θελήσεως, θα πραγματοποιηθεί φέτος τη Τρίτη, 26 Μαρτίου και Τετάρτη, 27 υπενθυμίζοντας μας την ανάγκη αλλά και τη δύναμη της προσευχής.

Όσοι θέλουν να διαθέσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνου τους μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά τη Κυριακή, 31 Μαρτίου (16.30 - 19.00) στην Ξινάρα στη διαλογή και συσκευασία ειδών ρουχισμού, υποδημάτων, παιχνιδιών κλπ αγαθά που καλύπτουν ανάγκες συνανθρώπων μας εντός και εκτός του νησιού.

Συνάμα, οι ενορίες που φέτος συμμετέχουν καθ' όλη τη διάρκεια της Τεσσαρακοστής στη προσπάθεια συγκέντρωσης συσκευασιών τροφίμων για τις ανάγκες των συσσιτίων στην Αθήνα είναι αυτές της Στενής, της Μυρσίνης, του Κέχρου, της Ποταμιάς, του Κουμάρου, του Σκαλάδου, της Καρδιανής και της Χώρας Τήνου.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.