Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου συναντήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019 στα γραφεία του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, μετά από πρόσκληση του ιδίου. Παρούσα και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην πορεία, στα προβλήματα και στα επιτεύγματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αναφέρθηκε στα πλείστα προβλήματα των επαγγελματιών του νησιού μας όπως στην μη αναμενόμενη πτώση του τζίρου το 2018 σε σχέση με το 2017 παρόλο την αύξηση του τουρισμού, την αβάσταχτη φορολογία και τους ισοπεδωτικούς νόμους.

Κυρίως έγινε αναφορά στον ισοπεδωτικό νόμο 4315/2014 ΦΕΚ 269/Α/24-12-2014 με τον οποίο ως υπεραγορές και πολυκαταστήματα νοούνται επιφάνειες άνω των 1.500 τ.μ., δίνοντας τη δυνατότητα να στηθούν και να δραστηριοποιηθούν τεράστιες αγορές σε τόσο μικρούς τόπους με αποτέλεσμα τον αφανισμό της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας.

Επίσης, το Δ.Σ. αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα της αρχιτεκτονικής των νησιών μας αφού πλέον στήνονται προκάτ - σιδηροκατασκευές και τεράστιοι όγκοι με αποτέλεσμα την αλλοίωση της παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής και επιπτώσεις στην οικονομία.

Ο κ. Χατζημάρκος συμφώνησε με τα παραπάνω και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πόλη του Παρισιού, στην οποία επιτρέπονται πολυκαταστήματα και υπεραγορές μέχρι 800 τ.μ. !!!!!!!!!!!!!!!!

Το αίτημα του Συλλόγου μας προς την Περιφέρεια είναι ότι πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι μαζί, φορείς και επαγγελματίες, για την αντιμετώπιση αυτών των τεράστιων προβλημάτων και να κάνουμε τα πάντα για να καταργηθούν οι νόμοι που ισοπεδώνουν τους νησιώτες, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτελέσματα.

Ευελπιστούμε να εισακουστούμε.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.