Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου συζητήθηκε προ ημερησίας η έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τις Θαλάσσιες διακομιδές Ασθενών. 

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ιωάννης Βιδάλης πρότεινε να τεθεί προ ημερησίας διάταξης η έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα των διακομιδών των ασθενών που έχουν άμεση ανάγκη σε νοσοκομεία εκτός Τήνου, γιατί δεν μπορούμε σαν Δήμος να δεχόμαστε ότι ενώ υπάρχουν κατάλληλα σκάφη στην Τήνο, αυτά δεν δηλώνονται στο ΕΚΑΒ και έτσι αναγκάζονται ασθενής και συγγενείς να περιμένουν ατελείωτες ώρες να έρθει το σκάφος από την Νάξο με κίνδυνο της ζωής του ασθενούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Τα τελευταία χρόνια στην Τήνο, έχουμε επανειλημμένως γίνει μάρτυρες του εξής φαινομένου. Ασθενείς οι οποίοι χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο εκτός Τήνου να αναμένουν αρκετές ώρες για σκάφος το οποίο έρχεται από την Νάξο, με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα σκάφη στην Τήνο. Αυτό συμβαίνει διότι το Λιμεναρχείο Τήνου δεν δηλώνει την διαθεσιμότητά τους.

Εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, επειδή θεωρούμε ότι έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, αιτούμαστε την διερεύνηση της υπόθεσης από όλους τους αρμόδιους φορείς, και εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Τήνου να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τον σκοπό αυτό.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.