Η πληρότητα σε νερό στο φράγμα της Βακέτας βρίσκεται στο 100% με αποτέλεσμα το νερό που συνεχίζει να εισχωρεί μέσα σε αυτό να αποχωρεί με την υπερχείλιση. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες βροχές χθες Πέμπτη και προχθές Τετάρτη που έπεσαν συνολικά κοντά στα 22 χιλιοστά, το νερό βγαίνει με μεγαλύτερη ορμή.

Το νερό που φεύγει από το τεχνητό φράγμα διέρχεται από το λαγκάδι της Βακέτας, φτάνει σε αυτό της Αγίας Παρασκευής και από εκεί καταλήγει σ' αυτό του Κέντρου Υγείας. Σ' εκείνο το σημείο χρειάζεται η άμεση παρέμβαση για το καθαρισμό του διότι τα λιμνάζοντα νερά είναι ήδη πολλά και η έξοδος στη θάλασσα γίνεται με δυσκολία ή και καθόλου.Να θυμίσουμε πως ο συνολικός όγκος του φράγματος της Βακέτας είναι 139km3. Το έργο κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2007 και λειτουργεί με σκοπό των εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Η στάθμη του νερού στο φράγμα διαφέρει σημαντικά από εποχή σε εποχή λόγω των κλιματικών συνθηκών.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.