Σχετικά με το μείζον ζήτημα των ανεμογεννητριών, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, που συνήλθε την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, αποφάσισε να υιοθετηθεί και να εκδοθεί εκ νέου το από 5/4/2017 «Ψήφισμα» του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, που τάσσεται ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών και μεγάλων αιολικών πάρκων στο νησί.

Όπως είχε επισημανθεί στο συγκεκριμένο ψήφισμα, η Τήνος έχει συνδεθεί στο θυμικό των επισκεπτών της με τον πολιτισμό, τη θρησκευτικότητα, τους παραδοσιακούς οικισμούς και την αρχιτεκτονική της μοναδικότητα, το γνήσιο φυσικό περιβάλλον της, με τις περιπατητικές διαδρομές μέσα από παλιούς αγροτικούς δρόμους που δημιουργούν ένα μοναδικό οδικό πλέγμα, τη βιοποικιλότητά της, την ιστορία της.

Και όλα αυτά βρίσκονταν ανέκαθεν σε πλήρη αρμονία και ισορροπία. Αυτή την ισορροπία οφείλουμε να την διασφαλίσουμε και να την κληροδοτήσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές, χωρίς όμως να καταδικάζουμε την τεχνολογική πρόοδο και την ανάγκη για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Μπροστά, λοιπόν, στον κίνδυνο να μετατραπεί η Τήνος από κοιτίδα πολιτισμού, σε εργοστάσιο εξαγωγής ενέργειας με την εγκατάσταση των εκτός κλίμακας συστάδων ανεμογεννητριών, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας, των φορέων του νησιού και της δημοτικής αρχής, και αγωνίζεται ενάντια στην βιομηχανοποίηση που αλλοιώνει τον «χειροποίητο» χαρακτήρα του νησιού μας.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.