Σε μία τόσο σημαντική στιγμή για το μέλλον του νησιού μας, η ΕΞΕΤ τάσσεται κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και της δημιουργίας αιολικών πάρκων.

Ως επιχειρηματίες στον χώρο της φιλοξενίας αλλα και κάτοικοι της Τήνου, πάντα θα προασπίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας. Η μείωση των λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της βιωσιμότητάς της, ειδικά δε όταν αυτό επιτευχθεί μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν επιτρέπουμε κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί με αθέμιτο τρόπο, χωρίς να συν-διαλέγεται με το τοπικό οικοσύστημα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό και κυκλαδίτικο τοπίο του νησιού μας.

Μια τέτοια πράξη όπως υπερτονίζεται και στο ψήφισμα του Δήμου μας θα αλλοιώσει όχι μόνο την αισθητική του τοπίου, αλλά και τη βιοποικιλότητα, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να καταστραφεί η υδρολογική ισορροπία της περιοχής.

Σε ένα νησί “χειροποίητο”, όπως χαρακτήρισε την Τήνο πρώτος ο Κορνήλιος Καστοριάδης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα τέτοιο οικολογικό έγκλημα, μια τέτοια εγκατάσταση/παρέμβαση στην παρθένα ενδοχώρα, που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και για την οποία φημίζεται το νησί μας.

Η ΕΞΕΤ δεν επιθυμεί καμία περιβαλλοντική καταστροφή στο νησί της Τήνου, παίρνει θέση και τάσσεται κατά των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων στο νησί. Στηρίζει την διατήρηση της αυθεντικότητας και της μοναδικότητας του παραδοσιακού κυκλαδίτικου τοπίου προασπίζοντας την ομαλή τουριστική ανάπτυξη χωρίς να μετανιώσουμε αργότερα ως πολίτες της Τήνου - αλλά και οι επόμενες γενιές μας - για τα λάθη του παρελθόντος.

Σχόλια:

2 comments:

  1. Καλα ει ναι τα λογια τα παχια και τα μεγαλα,ομως οκοσμος αλλαζει τα παντα ρει λεγανε γιατι οχι και ανεμογενητριες αν τοποθετηθουν σωστα χωρις πολλες επιπτωσεις ,εξ αλλου στο νησι αυτο οκοσμος παλι θα ερχεται λυπαμαι αλλαδεν μπορουμε να ειμαστε αρνητικη για καποια πραγματα οπωςαυυο οπως οι χωματερες οπως τα πετρελαια κλπ δλδ τι θα γινει θα τα επιβαρυνονται αλλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια από τις ποιο φιλικές και καθαρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λέμε όχι. Εγώ θα σας προτείνω λίγο αντισκωριακό στα μυαλλά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.