Στον Κουμελά πάμε από το οδικό δίκτυο που οδηγεί στο Κεφαλοχώρι του νησιού τον Πύργο λίγο πριν τον μεγάλο οικισμό θα δούμε ταμπέλα πάνω στην στροφή που λέει προς Μαρλά - Μαμάδο έπειτα θα ακολουθήσουμε τις πινακίδες που μας οδηγούν στον προορισμό μας. Σημαντικό, να έχετε ψηλό αμάξι για να πάτε διότι ο δρόμος δεν είναι καλός από ένα σημείο και μετά.
Στο δρόμο για τον Κουμελά και το Μαλλί θα δείτε λατομεία πράσινου μαρμάρου. Ξέρετε, το αυθεντικό τηνιακό πράσινο μάρμαρο όπου η κρίση το αδρανοποίησε για τα καλά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που βρίσκονται ακόμα τα παλιά σύρματα πάνω στους βράχους που βοηθούσαν στην κοπή του μαρμάρου.

Πίσω στον οικισμό τώρα. Η αλήθεια είναι πως ο επισκέπτης από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει για ένα παραθαλάσσιο χωριό που ο χρόνος σταμάτησε και μερικά σπίτια είναι κατοικήσιμα κι αυτά ως παραθεριστικές κατοικίες είτε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα. Πρόκειται κυριολεκτικά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω έναν οικισμό κυριολεκτικά κρεμασμένο πάνω στα βράχια.

Εκεί θα βρείτε, μια μικρή παραλία με βότσαλο με τον επιβλητικό βράχο στα αριστερά της. Κολυμπήστε προς τα αριστερά με θέα τα βράχια. Εκεί θα βρείτε και ένα πλάτωμα στο βράχο, ιδανικό για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση! Τα σπίτια (όσα έχουν διατηρηθεί) ακολουθούν το ανάγλυφο των δαντελωτών ακτών με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Περιηγηθήκαμε στο χωριό και ήταν έντονο το στοιχείο της αλιείας, δίχτυα, βάρκες, κοφίνια ήταν κάποια από τα αντικείμενα. Όπως και να έχει αξίζει να επισκεφτείτε το μέρος αν σας αρέσουν οι εκδρομές  και οι περιπλανήσεις ...
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.