Αισθάνομαι άβολα γιατί πρέπει να εκφράσω την αυτονόητη δυσαρέσκειά μου για ένα γεγονός προσβλητικό, ανώφελο και επιζήμιο για τον τόπο μας.

Η Τήνος είναι η πατρίδα μας, είναι το σπίτι μας. Και όπως φροντίζουμε και περιποιούμαστε το σπίτι μας, έτσι οφείλουμε να προστατεύουμε το νησί μας. Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε μια άγρια βεβήλωση του νησιώτικου, παραδοσιακού, φυσικού τοπίου, της παραδοσιακότητας του νησιού, της κλίμακας και του μεγέθους των κατασκευών που φιλοξενεί.

Είναι ένα γεγονός στενάχωρο, με αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής. Είναι ένα γεγονός που δημιουργεί θυμό και αγανάκτηση. Και ακόμα περισσότερο εάν αναλογιστεί κανείς πως με το πρόσχημα της «πράσινης» ανάπτυξης και της καθαρής ενέργειας, με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος, καταπατούνται όλα όσα προστατεύουμε αγαπάμε και είμαστε υπερήφανοι.

Σε καμία περίπτωση η αρνητική μας στάση δεν πρέπει να ληφθεί ως μια τοπικιστικής μορφής στείρα αντίδραση. Πρόκειται για μια καθαρή υπεράσπιση των δίκαιων μας αφού η μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών, στο νησί, δεν συνδέεται με τις τοπικές ενεργειακές ή οικονομικές ανάγκες.

Γι’ αυτό δεν μπορώ να συναινέσω και να δεχτώ την τοποθέτηση των θεόρατων κατασκευών που άκομψα θα στέκουν δίπλα στους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, τους περιστεριώνες, τους οικισμούς που στολίζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου μας.

Δεν το δέχομαι.

Πέτρος Γ. Μαρκουίζος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Ι. Σιώτο

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.