Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της Παρασκευής 8 Μαρτίου, ο δημοτικός σύμβουλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Κοινό Τηνίων”, Γιάννης Βιδάλης, ρώτησε την πρόεδρο του ΔΣ γιατί δεν έγινε συνεδρίαση του ΔΣ για τον μήνα Φεβρουάριο και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Θεολόγου Πλυτά, όπως έχει αποφασιστεί για τους πρώην δημοτικούς συμβούλους.

Έθεσε δε το πολύ σημαντικό θέμα των θαλάσσιων διακομιδών ασθενών από την Τήνο στην Σύρο. Είπε σχετικά: “Σχετικά με το θέμα των διακομιδών των ασθενών που έχουν άμεση ανάγκη σε νοσοκομεία εκτός Τήνου, δεν μπορούμε σαν Δήμος να δεχόμαστε ότι ενώ υπάρχουν κατάλληλα σκάφη στην Τήνο, αυτά δεν δηλώνονται στο ΕΚΑΒ και έτσι αναγκάζονται ασθενής και συγγενείς να περιμένουν ατελείωτες ώρες να έρθει το σκάφος από την Νάξο με κίνδυνο της ζωής του ασθενούς. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε άμεσα” και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφήσει το ποιο κάτω ψήφισμα:

Ψήφισμα “Τα τελευταία χρόνια στην Τήνο, έχουμε επανειλημμένως γίνει μάρτυρες του εξής φαινομένου. Ασθενείς οι οποίοι χρήζουν άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο εκτός Τήνου να αναμένουν αρκετές ώρες για σκάφος το οποίο έρχεται από την Νάξο, με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα σκάφη στην Τήνο. Αυτό συμβαίνει διότι το λιμεναρχείο Τήνου δεν δηλώνει την διαθεσιμότητά τους. Εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, επειδή θεωρούμε ότι έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, αιτούμαστε την διερεύνηση της υπόθεσης από όλους τους αρμόδιους φορείς, και εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Τήνου να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τον σκοπό αυτό.”

Η τοποθέτηση και το ψήφισμα που κατέθεσε ο Γιάννης Βιδάλης απέσπασε τα συγχαρητήρια του σώματος και υιοθετήθηκε ομόφωνα.

Στα θέματα της ημερήσιας, ο δημοτικός μας σύμβουλος, δεν ψήφισε για την αδυναμία εκτέλεσης με μέσα του δήμου τις δαπάνες για την μεταφορά κλαδιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε ένα νησί χωρίς δάση και δέντρα θέλουμε 75.000€ το χρόνο για μεταφορές κλαδιών, ούτε για την συμμετοχή ιδιώτη στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ζητώντας από την πρόεδρο να δώσει λόγο και στους παριστάμενους υπαλλήλους της καθαριότητας.

Καταψήφισε τους προϋπολογισμούς τόσο της δημοτικής επιχείρησης σφαγείου ελαιοτριβείου όσο και της κοινωφελούς επιχείρησης (φεστιβάλ). Τον πρώτο γιατί τα ποσά είναι αντιγραφή από τον περυσινό και γιατί το δάνειο για την κατασκευή του σφαγείου δεν εξυπηρετείται, και τον δεύτερο γιατί δεν έχουν γίνει απολογισμοί προηγούμενων ετών.

Όσο αφορά το Μουσείο Τσόκλη, είπε ότι σαν “Κοινό Τηνίων” έχουμε πολλές φορές εκφράσει την άποψη ότι ο δήμος δε θα πρέπει να χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο μουσείο και ότι τα 25.000€ είναι δυσανάλογα πολλά, για να προβάλεται το έργο του Τσόκλη σε σχέση με το ποσό (30.000€) με το οποίο χρηματοδοτείται το Πνευματικό Κέντρο “Γιαννούλης Χαλεπάς”, το οποίο προβάλλει το σύνολο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας του νησιού συμπεριλαμβανομένης της αναγνωρισμένης από την UNESCO ως μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τηνιακής μαρμαροτεχνίας. Στο θέμα δε, της έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας του μουσείου Τσόκλη, εξέφρασε την πάγια θέση της δημοτικής παράταξης για διάλυση όλων των πολιτιστικών νομικών προσώπων και τη συγχώνευσή τους με το Πολιτιστικό Κέντρο “Γιαννούλης Χαλεπάς”.

Στο θέμα της εταιρείας που περνά τις οπτικές ίνες, εξέφρασε την άποψη, ότι πρέπει πρώτα να διορθωθούν τα πάρα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο, πριν από οποιαδήποτε νέα άδεια.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.