Δεν θα έμπαινα στον πειρασμό να απαντήσω στις ανακοινώσεις καμιάς Δημοτικής παράταξης και κανενός Συνυποψηφίου μου, γιατί θεωρώ πως όλοι πρέπει να ακούγονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους και γιατί πιστεύω στον πολιτικό πολιτισμό.

Όμως, δύο ανακοινώσεις, που περιγράφουν μια διαφορετική πραγματικότητα, μια αντιδιαμετρική στάση απέναντι σε καταστάσεις και γεγονότα που όλοι μας έχουμε βιώσει, αποτελεί εμπαιγμό στη νοημοσύνη μας. Δεύτερη φορά σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση. Δεν φαίνεται να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων. Ιδίως όταν τα έργα προηγούνται των λόγων

Χαιρετίζω, όμως, την προσπάθεια της μείζονος αντιπολίτευσης επανένταξης στη λογική, στην κοινωνία, με τα προβλήματα, τις ανάγκες της, τις αγωνίες της, θίγοντας και υπερασπίζοντας δύο πολύ βασικά για το νησί μας θέματα. Το πρώτο είναι το θέμα της διοίκησης Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και το άλλο η δράση της ΚΟΙΝΣΕΠ Καλλονή – Κελλιά. Και στις δύο παραπάνω κοινωνικές προσπάθειες δεν υπήρξε, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καμία ουσιαστική βοήθεια από την παράταξή σας παρά μόνο απουσία, τρικλοποδιές, εμπόδια.

Στο θέμα της διοίκησης του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. η απουσία σας από τα δρόμενα ήταν εκκωφαντική. Η στάση σας δεν ήταν καθαρή και γι αυτό ήταν παρεξηγήσιμη. Κάποιοι τόλμησαν, προσπάθησαν, υπερασπίστηκαν την άποψή τους. Κάποιοι άλλοι πληγώθηκαν, καταρρακώθηκαν, ξεριζώθηκε η ψυχή τους, κατηγορήθηκαν, πέθαναν με τον καημό. Αλλά εσείς ήσασταν Απόντες.

Το αντίστοιχο συμβαίνει και στο θέμα της ανακύκλωσης και της προσπάθειας της ΚΟΙΝΣΕΠ Καλλονή – Κελλιά. Κάποιοι στάθηκαν δίπλα της, σεβάστηκαν την αγωνία των μελών της, την εγρήγορση και την ευαισθησία που έδειξαν στο πρόβλημα των ανακυκλώσιμων υλικών. Κάποιοι έμπρακτα υιοθέτησαν θέσεις, ενέργησαν, συνεργάστηκαν, ενώ εσείς θέτατε όρους, βάζατε εμπόδια και τρικλοποδιές. Δεν ήσασταν συνοδοί στην πορεία της ΚΟΙΝΣΕΠ, δεν είχε την υποστήριξη σας σε κάθε βήμα της, όπως λανθασμένα αναγράφεται στην ανακοίνωσή σας. Η προσπάθεια της ΚΟΙΝΣΕΠ αξίζει γιατί ξεκινάει από το νησί και είναι για το νησί.

Παρ’ όλα αυτά πραγματικά ελπίζω και εύχομαι η στάση σας αυτή να είναι αληθινή και όχι προσχηματική, προεκλογική, ψηφοθηρική.

Πραγματικά επιθυμώ τα λόγια σας να είναι γέφυρες συνεργασίας γιατί όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε για το καλό του νησιού μας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.