Με θρησκευτική κατάνυξη πανηγύρισαν οι δύο ενοριακοί Ναοί στη Μυρσίνη και Κρόκο Τήνου που είναι αφιερωμένοι στην Παναγία της Ευαγγελίστρια.

Την παραμονή της εορτής και πανήγυρης τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και στους δύο Ενοριακούς Ναού. Στη Μυρσίνη με τη συμμετοχή της ενοριακής κοινότητας και της κοινότητας των μοναχών «των Δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας » τελέστηκε από τον εφημέριο π. Φερνάνδο και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο υπεφημέριος π. Ιωσήφ.

Στον Κρόκο ο Εσπερινός τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο μας π. Νικόλαο και συμπροσευχήθηκαν μαζί του: ο εφημέριος του ναού π. Αντώνιος Φόνσος , ο π. Δημήτριος Δαλέζιος και ο π. Μάρκος Βιδάλης.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό της Μυρσίνης από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο και συλλειτούργησαν μαζί του: ο εφημέριος του Ναού π. Φερνάνδος, ο υπεφημέριος π. Ιωσήφ και ο π. Μάρκος Βιδάλης Η συμμετοχή των ενοριτών και των φιλέορτων ήταν πολύ καλή και βοήθησε ώστε η όλη η πανήγυρη να είναι μια ενεργός συμμετοχή στην τέλεση του Μυστηρίου της Ευχαριστίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η περιφορά της εικόνας στο χωριό και μετά την ολοκλήρωση της όλης Ιεροτελεστίας προσφέρθηκε από το Σύλλογο του Χωριού και την Ενορία δείπνο αγάπης στην ενοριακή αίθουσα όπου παρακάθισε όλο το εκκλησίασμα

Στον Ενοριακό Ναό του Κρόκου την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης και συλλειτούργησαν μαζί του: ο εφημέριος π. Αντώνιος, ο π. Δημήτριος

Κατά την εορτή του Ευαγγελισμού γιορτάζει και το μοναχικό Τάγμα του ενσαρκωμένου Θείου Λόγου το οποίο από τον Οκτώβριο του 2017 ασκεί την αποστολή και στην τοπική μας Εκκλησίας.

Στον Γενικό Ηγούμενο, στους Επαρχιακούς Πατέρες και στους δύο Πατέρες που εργάζονται στην Τήνο, τον π. Φερνάνδο Bravo και τον π. Ιωσήφ Rossi, αλλά και στις τρεις αδελφές που εργάζονται στην Τήνο και είναι το γυναικείο τάγμα του ιδίου Μοναχικού Τάγματος ευχόμαστε χρόνια πολλά. Τους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εδώ παρουσία τους και εργασία τους βοηθώντας την τοπική μας Εκκλησία να ενσαρκώνει το Θείο Λόγο με τη ζωή της και το λόγο της.

www.kantam.gr

Φωτογραφίες από τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Κρόκο
Φωτογραφίες από την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στη Μυρσίνη

 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.