Οι κάτωθι σύλλογοι των Πάνω Μερών του νησιού μας, θέλοντας να προασπίσουμε τα συμφέροντα των κατοίκων των οικισμών που εκπροσωπούμε, με γνώμονα την αγάπη για το νησί και τη βιώσιμη ανάπτυξή του :

Δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε με τη θέση του Δήμου Τήνου και της επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών στο νησί μας και στηρίζουμε έμπρακτα τον κοινό αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασής τους.

Τα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα :

- - αποτελούν μη λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης καθώς το ρεύμα τους είναι τυχαίο, μεταβλητό χωρίς δυνατότητα εξασφάλισης επάρκειας για το νησί .

- συνιστούν επέμβαση μείζονος σημασίας σε ένα τοπίο που ορίζεται από τη μικροκλίμακα των ανθρώπινων κατασκευών και γενικότερα των μεγεθών του εδώ και αιώνες.

- θα προκαλέσουν ζημιά στον τουρισμό και κατ ́ επέκταση την οικονομία του τόπου μας. Καταδικάζουμε την απόφαση, από 23.01.2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, για την τοποθέτηση (ΑΣΠΗΕ) στο νησί μας καθώς και όποια άλλη σχετική ενέργεια της κεντρικής εξουσίας που αγνοεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες των κατοίκων ενός ιδιαίτερου και ξεχωριστού νησιού.

Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όταν αυτές εφαρμόζονται για το σκοπό που προορίζονται, όταν είναι πραγματικά ανανεώσιμες και κυρίως όταν ωφελούν τον τόπο που τις φιλοξενεί.

Καλούμε όλους τους κατοίκους των χωριών μας μόνιμους και εποχιακούς να ενωθούν μαζί μας σε αυτό τον ωραίο αγώνα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Τήνο.

Οι σύλλογοι των Πάνω Μερών Τήνου :

Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσης “Το Ξυνάρι”
Πολιτιστικός Σύλλογος Στενιανών ο “Τσικνιάς”
Πολιτιστικός Σύλλογος Στενής Τήνου ο “Άγιος Αντώνιος”
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιάς Τήνου
Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης Τήνου
Σύλλογος Απανταχού Φαλαταδιανών Τήνου
Σύλλογος Φιλοπροόδων Φαλατάδου
Σύλλογος των Απανταχού Κεχριανών Τήνου η “Παναγία η Ξεσκλαβώστρα”

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.