Η Καλλονή Κελλιά είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με σκοπό την κοινωνική και τη συλλογική ωφέλεια στην Τήνο. Ειδικότερα σκοπός του συνεταιρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και στο πλαίσιο προώθησης αυτής ασκεί δραστηριότητες που προωθούν την αειφορία του περιβάλλοντος, συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ισότητα και προστατεύουν και αναπτύσσουν τα κοινά αγαθά. Συγκεκριμένα οι σκοποί του συνεταιρισμού εξειδικεύονται στην προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μικρής κλίμακας και την ανάπτυξη τεχνολογίας που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Είμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΤΑ των μεγάλων βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΒΑΠΕ), στην Τήνο, στο χειροποίητο νησί των 45 παραδοσιακών οικισμών, των γραφικών παραλιακών οικισμών, των αναβαθμίδων, με τις μοναδικές εναλλαγές τοπίων και το φυσικό ανάγλυφο όλα σε μικρή κλίμακα και σε πλήρη αρμονία με την πολιτιστική κληρονομιά. Η ξεπερασμένη αυτή τεχνολογία αποδεδειγμένα θα επιφέρει μεγάλη οικολογική καταστροφή στο μικροκλίμα της περιοχής, στη χλωρίδα και στην πανίδα, στις καλλιέργειες. Ειδικά για την Τήνο μας, ένα νησί με σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας η επίδραση στον υδροφόρο ορίζοντα θα είναι μεγάλη .

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Καλλονή Κελλιά συμπορεύεται με τον Τηνιακό λαό και δηλώνει την αντίθεσή της στη μαζική βιομηχανοποίηση της Τήνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.