Ξέρεις η τέχνη δεν είναι πάντα κρυμμένη σε θεατράκια ή γκαλερί μεγάλων πόλεων που δεν ήξερες ή δεν είχες φανταστεί ότι κρύβονται σε μικρά στενάκια γεμάτα διανοούμενους και ατμόσφαιρα. Η τέχνη κάποιες φορές κρύβεται ανεπαίσθητα πίσω από συναντήσεις με μηχανάκια σε νησιώτικους παραλιακούς δρόμους. Τη μέρα που θες να γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου, να δεις και το γατί σου να κάνεις ένα οφ από τη δουλειά σου, τότε ο καιρός καταστρέφεται και σε αποκλείει στο νησί. Πέφτεις πάνω σε μια φιλενάδα που είχες κάνει το καλοκαίρι και σου λεει τι καφε, το βράδυ έχω παράσταση… έλα να τη δείς αν και… είναι sold out αλλά κάτι θα κάνουμε.

Ελευθερία… Μια ιστορία λοιπόν, μια θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Τήνου ‘’ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ’’ στο χώρο της θεατρικής ομάδας στο λαγκάδι Παλλάδας στη Χώρα Τήνου, γύρω στις 20:30 ένα Σάββατο βραδυ. Ένα θεατρικό με αφορμή ένα πολύ δύσκολο και δύσβατο θέμα όπως αυτό της κατάθλιψης.


Μία εξαιρετικά σύγχρονη και έξυπνη σκηνοθετική προσέγγιση με μεγάλο σεβασμό στο πρωτότυπο και με μεγάλη ικανότητα προσαρμογής στην Ελληνική και δή στην Τηνιακή πραγματικότητα. Ένα θεατρικό που αναγνωρίζει και τοποθετείται απαλά και προσεγμένα στο χώρο και το χρόνο του αλλά ταυτόχρονα η πρωταγωνίστρια του μας χαρίζει στιγμές μεγάλης συναισθηματικής έντασης, τόσο χαράς όσο και μελαγχολίας. Είναι ωραία που κρύβεται μερικές φορές η τέχνη.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργιάδου
Ερμηνεία: Ελευθερία Αφεντάκη
Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Ρουμάνη
Φωτογραφίες-Βίντεο: Γιάννης Τουφεκλής
Κοστούμι: Φωτεινή Ξενάκη

Σχόλια:

1 comments:

  1. Είχα τη χαρά και την τύχη, διότι κατοικώ στον Πειραιά, να επισκεφθώ δύο φορές τον φιλόξενο χώρο του ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟΥ στην Τήνο. Με αφορμή το άρθρο σας θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα αφοσιωμένα μέλη της θεατρικής ομάδας για την πρωτοτυπία, την αρτιότητα της παράστασης και τον επαγγελματισμό τους. Υπηρετούν την τέχνη πρωτίστως με σεβασμό αλλά και μοναδικό ταλέντο! Εύγε και καλή δύναμη για τη συνέχεια. Είμαι σίγουρη πως θα είναι συναρπαστική!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Αναστασία Μπαξεβάνη, Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.