Για το ερειπωμένο χωριό της Σπηλιάς δυστυχώς δεν ξέρουμε πολλά πέρα από μερικούς θρύλους που διηγούνται ορισμένοι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Κώμης και των γύρω περιοχών.

Στην περιοχή σώζονται ακόμα λιγοστά ερείπια από τα σπίτια του χωριού και λίγο πιο πάνω είναι χτισμένο το ξωκλήσι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας. Από τον βράχο πλάι στον οποίο είναι χτισμένο το ξωκλήσι, πηγάζει δεδομένης ποιότητας νερό, το οποίο τροφοδοτεί τρεις βρύσες της Κώμης: Η μία βρίσκεται έξω από τον Αγ. Ιωάννη στην Μέσα Κώμη και η άλλη έξω από την εκκλησία της Παναγίας στην κάτω Κώμη και η τρίτη στο Κέντρο του χωριού, λίγα μέτρα μακριά απ' το δημοτικό σχολείο (το οποίο τροφοδοτούνταν επίσης με νερό από την πηγή της Σπηλιάς κατά την λειτουργία του).

Όλη η λαγκαδιά από τη Μεσιανή μέχρι τη Σπηλιά, είναι στολισμένη με μοναδικούς περίτεχνους Περιστερώνες, πλούσια βλάστηση από μυρτιές, ελιές, ιτιές, βελανιδιές και άλλα. Τα σημάδια της ζωής των περασμένων εποχών είναι και εδώ πολλά και διάσπαρτα στο τοπίο.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.