Με εισήγηση του Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ στη σύσταση γραφείου ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ, ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σύνολο των καταγεγραμμένων ανέργων του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για την άμεση υπογραφή σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΑΕΔ Σύρου προκειμένου να δημιουργηθεί γραφείο Ανταποκριτή ΟΑΕΔ. Το Γραφείο θα στεγαστεί σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος μέσα στο Δημαρχείο και θα πλαισιωθεί από υπάλληλο, που θα έχει ειδικούς κωδικούς, θα παραλαμβάνει δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωση και θα εκδίδει άμεσα κάρτες ανεργίας, ενώ παράλληλα θα ενημερώνει για την ηλεκτρονική παρουσίαση του ανέργου.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος δήλωσε τα εξής: « Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή η βελτίωση της καθημερινότητας κάθε συμπολίτη μας, ειδικά των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Με δεδομένο ότι οι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ είναι πάνω από 1000 άτομα αποφασίσαμε τη δημιουργία του γραφείου εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό καθίσταται άμεση η συγκέντρωση επίσημων στοιχείων για την ανεργία στο νησί, τα οποία θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε ως Δήμος για την ένταξή μας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.