Το έμβλημα μας ένα Κυκλαδίτικο ειδώλιο,

που αντιπροσωπεύει την πολιτιστική δύναμη του νησιού μας μέσα σ' ένα ιδιαίτερο πολιτισμό. Tον "Κυκλαδίτικο", που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Συμβολίζει το νησί μας στην απεραντοσύνη του μπλε της θάλασσας.

Συμβολίζει τους μεγάλους Τηνιακούς γλύπτες που σμίλευαν και σμιλεύουν το θεϊκό τηνιακό μάρμαρο, τους παγκοσμίως καταξιωμένους ζωγράφους, τους απλούς κτίστες και αγρότες που δημιούργησαν τα κεντήματα των περιστεριώνων, τις αιώνιες ξερολιθιές με το μεράκι και την τέχνη τους.

Συμβολίζει την θρησκευτικότητα των ανθρώπων του νησιού και των επισκεπτών του, αφού οι πρόγονοι μας συμβόλιζαν μ' αυτό τις θεότητες. Τα κυκλαδίτικα ειδώλια εκφράζουν την αυτοτέλεια, την εκφραστική δύναμη, την ήσυχη βεβαιότητα, την ηρεμία.

Το έμβλημα μας πήρε τα χρώματα του από τη θάλασσα, τον ήλιο, τον καταγάλανο ουρανό του νησιού μας.

Το κόκκινο, το πιό ζεστό χρώμα της παλέτας του ζωγράφου, δείχνει την δύναμη της ένωσης, το δέσιμο των ανθρώπων που βρισκόνται δίπλα στον Παναγιώτη Κροντηρά, σ' έναν έμπειρο και ικανό Δήμαρχο.

Για την Τήνο, έναν τόπο που αξίζει να ζεις 365 ημέρες.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.