Δελτίο τύπου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Καλλονής - Κελλιά Τήνου αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη της στο νηπιαγωγείο της Καλλονής. Το εν λόγω Δ.Τ. αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη 4/4/2019 μετά από πρόσκληση της νηπιαγωγού κας. Ζοζεφίνας Παλαμάρη πήγαμε στο νηπιαγωγείο της Καλλονής Τήνου και στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού Let’s do it Greece μαζί με μέλη του Συλλόγου της περιοχής και μέλη του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» παίξαμε, ανακυκλώσαμε, φυτέψαμε με τα παιδιά. Όλοι μικροί και μεγάλοι είχαμε φέρει από το σπίτι την ανακύκλωση μας και η ΚΟΙΝΣΕΠ Καλλονή Κελλιά είχε φέρει τρεις κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό και λευκοσίδηρο και δοχείο για να συγκεντρώσουμε τα πλαστικά καπάκια.

Μετά από ενημέρωση που έκαναν τα μέλη μας στους μικρούς μαθητές, τα παιδιά έκαναν μόνα τους ανακύκλωση με μεγάλη χαρά και συνέπεια (υπό την καθοδήγησή μας, όποτε χρειαζόταν) και μας κατέπληξαν με τον ενθουσιασμό τους και την σπιρτάδα τους!

Σειρά είχε η δενδροφύτευση του σχολικού κήπου. Ο κος. Ιωάννης Ψάλτης από τους «ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» μας έβγαλε στην αυλή και όλοι μαζί με πρωτεργάτες τα παιδιά φυτέψαμε χαρουπιές, κυανόφυλλα, δενδρολίβανα, πικροδάφνες και λουλούδια.

Ακολούθησε κέρασμα από φρούτα και χειροποίητα μεζεδάκια από τις μαμάδες.Στη δράση αυτή είχαμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Δεν κάναμε ΚΑΝΕΝΑ σκουπίδι.

Όλοι είχαμε το δικό μας επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι και παγουρίνο. Οι μικροί απόλαυσαν το χυμό τους με καλαμάκι από χοντρό μακαρόνι. Οι φλούδες από τα φρούτα και τα χρησιμοποιημένα “καλαμάκια” πήγαν στις κότες του χωριού. Τα κεράσματα ήρθαν όλα σε δοχεία και όχι σε συσκευασίες μιας χρήσης.Να ευχαριστήσουμε τη νηπιαγωγό κα. Παλαμάρη για την πρωτοβουλία της και για την πρόσκληση, τον κο. Ψάλτη από τους «ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» που μας έφερε πιο κοντά με τη φύση, τους γονείς για την προσοχή τους και τους αγαπημένους μικρούς μαθητές για τον ενθουσιασμό τους.

Φύγαμε από την Καλλονή με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Τα παιδιά είναι το μέλλον και η μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.