Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει συμπαραστάτες του σημαντικού εγχειρήματος που πραγματοποιείται αναφορικά με την αναστήλωση του Φάρου της Λιβάδας Τήνου. Παρακολουθούμε από κοντά τις όποιες εξελίξεις και σας τις μεταφέρουμε. Μάλιστα, πρόσφατα πήγαμε και στο σημείο όπου θα δείτε αφιέρωμα επ' αυτού.

Πάμε να δούμε τις εργασίες που αναμένεται να γίνουν από εδώ και στο εξής στο Φάρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 

i) Αμεση αποκατάσταση της τρύπας του τοίχου πάνω από την κεντρική είσοδο του Φάρου με χτίσιμο των πετρών που αποκολλήθηκαν στο παρελθόν.
ii) Δεύτερο ή και τρίτο χέρι ελαστομερούς πάνω στην ταράτσα του Φάρου για μόνωση της υγρασίας στην πλάκα.
iii) Συνέχιση κλεισίματος των εξωτερικών ρωγμών του κτιρίου με επισκευαστικό κονίαμα για την αποφυγή αποκόλλησης των πετρών των τοίχων.
iv) Εγκατάσταση νέων υαλοπινάκων από plexiglass στον κλωβό του Φάρου.
v) Κατασκευή 2 ξύλινων παραδοσιακών θυρών και αργότερα και των 5 παραθύρων με κάποιες προταθείσες ήδη χορηγίες συντοπιτών.
vi) Συλλογή των από πολλά χρόνια αποκολλημένων μαρμάρων και πετρών που έχουν καταπέσει στις απόκρημνες πλαγιές του Φάρου για λόγους καλαισθησίας και επαναχρησιμοποίησής τους.
vii) Αποκατάσταση των οριζοντίων μαρμάρων στο πάνω μέρος του τοίχου, τα οποία έχουν αποκολληθεί πριν 30-50 χρόνια και είναι πεσμένα στην περίμετρο του κτιρίου του Φάρου.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε τον λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αναφορικά με την ενίσχυση του έργου. Εκεί μπορεί ο καθένας να καταθέσει όσα χρήματα επιθυμεί για την περάτωση του εγχειρήματος. Ο λογαριασμός είναι GR5401104760000047600162417

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.