Τηνιακέ Λαέ

Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας

Όπως γνωρίζετε ήδη, δίνουμε ένα σημαντικό αγώνα, για να μην γκρεμιστούν τα 14 φράγματα όμβριων υδάτων που κατασκευάσαμε,πριν από είκοσι και πλέον χρόνια,μέσα στην κοίτη του χειμάρρου της Αγίας Τριάδας Γύρλας Τήνου,

Το δικαστήριο σε βάρος μας,που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2019, αναβλήθηκε για τον Ιούνιο 2019.

Ο Σύλλογος μας αιμορραγεί οικονομικά, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει μόνος του, την κοινή μας περιουσία και την ασφαλή ύδρευση της πόλης μας, πληρώνοντας πρόστιμα (500ε) για δήθεν διατήρηση παράνομων φραγμάτων  και παράβολα (300ε) για τα συνεχιζόμενα δικαστήρια.

Παρά την ψυχική μας ταλαιπωρία, θα δώσουμε  τη μάχη,με βάση τις καταστατικές  αρχές του Συλλόγου μας«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ», μέχρι να αντιληφθούν, οι πραγματικά παράνομοι, όσο και αν διαθέτουν τα μέσα, σε Δημόσιες υπηρεσίες και πρόσωπα, ότι, δεν θα καταφέρουν να καταστρέψουν ένα μοναδικό οικοσύστημα, το λαγκάδι της Γύρλας, μετατρέποντας και αυτό σε δρόμο.

Τονίζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ότι η ασφαλής παροχή και λειτουργία της Γεώτρησης του Δήμου Τήνου, από την οποία καλύπτεται μέγα μέρος της ύδρευσης της πόλης Τήνου και των περιοχών της, είναι συνάρτηση τηςύπαρξης των μικροφραγμάτων της Γύρλας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,
ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

Παρακαλούμε τους φορείς του τόπου μας, να δημοσιοποιήσουν την αντίθεσή τους, πριν από το δικαστήριο του Ιουνίου, στην ιδέα και μόνο της κατεδάφισης των φραγμάτων και να προβούν σε δήλωση στήριξης του Σωματείου μας.

Όλοι γνωρίζουν πως το λαγκάδι της Αγίας Τριάδας, δεν υπήρξε ποτέ, ούτε εν όλο ούτε εν μέρει ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΡΟΥ –ΔΥΟ ΧΩΡΙΩΝ- ΑΡΝΑΔΟΥ «από αιώνος,όπως αναφέρει ο καταγγέλλων για να επιτύχει την κατεδάφιση των φραγμάτων για να έχει πολεοδομικά πλεονεκτήματα οικοδόμησης». Στο χείμαρρο της Αγίας Τριάδας που στη διαδρομή του παρουσιάζει καταρράκτες και βραχώδη βυθίσματα, συγκλίνουν κάθετοι, στενοί αγροτικοί δρομίσκοι, για τη διευκόλυνση των αγροτών,ώστε, να τον προσεγγίζουν για το πότισμα των ζώων τους,  όταν τρέχειεπιφανειακό νερό.

(ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ: κατά τους ιστορικούς χρόνους η κοίτη του χειμάρρου αναπτύσσονταν  ανατολικά του συγκροτήματος της Αγίας Τριάδας, με έξοδο προς το ελικοδρόμιο, ενώ σήμερα διέρχεται δυτικά της εκκλησίας, με έξοδο προς τις εγκαταστάσεις της  αφαλάτωσης του Δήμου)

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ

-Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τον πρώτο λόγο και ευθύνη, να προστατέψει την γεώτρησή ιδιοκτησίας του και την ιστορική αλήθεια , πριν είναι αργά.

-Το Δ.Σ. του Δημοτικού Ίδρυματος της Αγίας Τριάδας, έχει λόγο και ευθύνη, να προστατέψει την πηγή ιδιοκτησίας τουιστορικού Μοναστηριού, που βρίσκεται εντός της κοίτης του χειμάρρου και κινδυνεύει να καταπατηθεί και την ιστορική αλήθεια, πριν είναι αργά.

-Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Τριαντάρου , Δυο Χωριών και Αρνάδου, που γνωρίζουν την πραγματικότητα, λόγω της γειτονίας των ιδιοκτησιών των κατοίκων, των αντίστοιχων χωριών με το χείμαρρο, εκτός και αν υπάρχει κάποια άλλη σκέψη στο μυαλό κάποιων.

-Λόγο έχουν και οι  Σύλλογοι της Τήνου, που ενδιαφέρονται γενικότερα για το χειροποίητο νησί μας, με στόχο όχι μόνο να μην κατεδαφιστούν τα παρόντα φράγματα, αλλά τα έργα αυτά να επεκταθούν σε όλους τους χειμάρρους της Τήνου.

-Η Αδελφότητα των Τήνίων εν Αθήναις, που αγκαλιάζει το σύνολο του νησιού μας.

-Λόγο έχει κάθε πατριώτη μας, που έχει άποψη και συμπάσχει μαζί μας,  γιατί  καταλαβαίνει που οδηγούν την Τήνο μας κάποιοι,εκμεταλλευόμενοι τη σιωπή μας και το ανεξέλικτο ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών.

(ο Κόσμος  χάνεται όχι από τους λίγους κακούς, 
αλλά από τους πολλούς καλούς αλλά αδιάφορους)

Σας παρακαλούμε, στηρίξετε από το υστέρημά σας την προσπάθεια μας, για να σταθούμε = όρθιοι και να καλυφθούν οι τρέχουσες δικαστικές δαπάνες .

Με κατάθεση: Σύλλογο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

-στην Τράπεζας Πειραιώς 6364010097
-στην Εθνική Τράπεζα  476/544038-65

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Ταμίας: Σωτήρης Σπανός   6977505894
 Πρόεδρος:  Ιωάννης Ψάλτης 6948552298


(Το λίγο των πολλών, από το υστέρημά, 
ήταν πάντα η δύναμη για τον ιστορικό μας Σύλλογο)

Οι επιστολές συμπαράστασης να στέλνονται:
Χριστίνης Γαρυφάλλου 4 , Κ.Τ. 84200, Τήνος Κυκλάδες κ. Ιωάννη Ψάλτη
 Ηλεκτρονική Διεύθυνση: jo.psaltis@gmail.com

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την αγάπη σας

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ»

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.