Το διήμερο 30-31 Μαρτίου 2019 διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Η Τήνος εκπροσωπήθηκε επάξια από τρεις συνέδρους: τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων Χρήστο Πολατσίδη, τον Κώστα Καραΐσκο και τον Νίκο Διαμαντάκη, καθώς και τον Μίμη Περγάλη με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Το συνέδριό μας οδήγησε στην πλήρη και ενιαία λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής, το πέρασμα από τον πολυκομματικό χαρακτήρα σε ενιαία λειτουργία, με ένα κόμμα που θα λειτουργεί με εκλεγμένα συλλογικά όργανα και δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς και με διακριτό πολιτικό στίγμα.

Κεντρική απόφαση του συνεδρίου κατέστη η χάραξη αυτόνομης πορείας και στρατηγικής. Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται το Κίνημα Αλλαγής είναι το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ», προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας, που υποφέρει σε κάθε επίπεδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από τον προοδευτικό χώρο. Τα στελέχη του έχτισαν πολιτικές καριέρες με αποτέλεσμα την διάλυση της κοινωνικής συνοχής και τον διχασμό. Εφάρμοσαν την σκληρότερη μνημονιακή πολιτική και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κυβερνούν με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς. Κάλυψαν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να καλύπτουν την καταστροφική περίοδο από το 2004 ως το 2009. Αύξησαν τους έμμεσους φόρους, διέλυσαν το ασφαλιστικό με τον νόμο Κατρούγκαλου και αποδέχθηκαν αναντίρρητα κάθε επιθυμία της κ. Μέρκελ, με αποκορύφωμα το Υπερταμείο στο οποίο εκχώρησαν την ελληνική δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Η Ν.Δ., από την άλλη, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στις πολιτικές λιτότητας, με οδηγό τις αγορές, χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική για το παρελθόν, ακόμα δεν λέει κάτι για όσα αποκάλυψε ο κ. Μπαρόζο για τις ευθύνες της περιόδου Καραμανλή, που μας οδήγησε στα μνημόνια.

Έχει φτάσει η στιγμή που ο λαός πρέπει να επιλέξει :Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής με ριζική αλλαγή πολιτικών συσχετισμών ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση την επόμενη μέρα των εκλογών.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τήνου και το 2016 Γραμματέας της Ν.Ο. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων. Το Μάιο του 2018 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στις Κυκλάδες. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2019 θα είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το Κίνημα Αλλαγής.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.