Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Περιβαλλοντικής Ομάδας ΕΠΑ.Λ Τήνου.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου 2018. Η θεωρητική και πρακτική εξάσκηση των μαθητών κράτησε 15 εβδομάδες (κάθε Πέμπτη από 5μμ έως 7μμ) και πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου « ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ».

Αντικείμενο της εκπαίδευσης:

1ον : Συγκέντρωση παραδοσιακών σπόρων
2ον : Παραγωγή σποριόφυτων λαχανικών και λουλουδιών
3ον : Παραγωγή νεαρών δενδρυλλίων χαρουπιάς
4ον : Εκμάθηση της τέχνης εμβολιασμών σε θάμνους και δένδρα.

Τα μαθήματα ήταν προαιρετικά και γίνονταν τις απογευματινές ώρες , εκτός λειτουργίας του σχολείου τους, γι’ αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια , στους 15 μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ Τήνου, για τη συμμετοχή τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους τρις εκπαιδευτικούς συνοδούς τους.

Καθημερινά άνθρωποι από το Σύλλογο φρόντιζαν το πότισμα της παραγωγής και προετοίμαζαν τα υλικά για το επόμενο μάθημα κηπευτικής κλπ.

Την 18 η Απριλίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7μμ τα νεαρά φυτά θα διανεμηθούν ΔΩΡΕΑΝ, στους ερασιτέχνες κηπουρούς, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα το οποίο θα εκδώσει η Διεύθυνση ΕΠΑ.Λ. Τήνου.

Τήνος 13-4-2019
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ»

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.