Πέτρος Γ. Μαρκουίζος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τήνου με το συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» - Επικεφαλής Συνδυασμού Ιωάννης Σιώτος.


Με αφορμή την ερώτηση ενός καλού φίλου σχετικά με την υποψηφιότητά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, στον Δήμο Τήνου,στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, θα επιθυμούσα από καρδιάς να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, τόσο όσον αφορά τον λόγο της συμμέτοχης μου στα κοινά, όσο και τις φιλοδοξίες που τρέφω για το νησί που τόσο αγαπώ.
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Το διαχρονικό ρητό του Πλάτωνα «… Το πρόστιμο που πληρώνουμε για την αδιαφορία μας για τα κοινά είναι ότι η τύχη μας καθορίζεται από τους άλλους… »  στη σημερινή εποχή είναιεπίκαιρο περισσότερο από ποτέ. Πραγματικά, εάν θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες δεν πρέπει να αδιαφορούμε μπροστά στα προβλήματα και τις αδυναμίες του τόπου μας. Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε σε μια παθητική στάση και να αναμένουμε από τη δράση των άλλων, κρίνοντας αργότερα, και μάλιστα εκ του αποτελέσματος, το οποίο δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν μας ικανοποιεί, ματαιώνοντας τις αρχικές μας προσδοκίες.Οφείλουμε να γνωρίζουμε, να συμμετέχουμε, να προσπαθούμε ανύσταχτα για το καλό των συμπολιτών και του τόπου μας .
Αυτό ακριβώς αποτελεί και την ειλικρινή μου επιθυμία. Να αγωνιστώ για το καλύτερο, μακριά και πέρα από εξαρτημένες και αιχμάλωτες παραταξιακές συνειδήσεις, από μικροκομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και επιλεκτικά σύνολα. Να εργαστώ σκληρά και με όλες μου τις δυνάμεις, για όλους τους δημότες, γιατο κοινό συμφέρον και το κοινό καλό.Στόχος μου είναι να εφαρμόσω στην πράξη όλες τις επιστημονικές γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτω, ώστε να επιλυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλαιπωρούν τόσα χρόνια την Τήνο, όπως το χωροταξικό, το πρόβλημα της καθαριότητας, το ζήτημα της ύδρευσης, και να υλοποιηθούν καινοτόμες ιδέες που αφορούν την προστασία του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κάθε είδους ομορφιάς σε αυτό τον ευλογημένο και γενναιόδωρο τόπο που ζούμε.
Αναμφίβολα η Τήνος είναι « Η καλλονή των Κυκλάδων και εμείς« θα τη στολίσουμε με τα έργα που της αξίζουν. »
Το μυστικό για να προχωρήσουμε μπροστά είναι να ξεκινήσουμε.
Και για να ξεκινήσουμε η λέξη κλειδί είναι η συνεργασία. Μια συνεργασία που θα εδραιωθεί στον σοβαρό σχεδιασμό και στην ανάπτυξηόλων των υγιών δυνάμεων που διαθέτει ο τόπος μας. Μια συνεργασία έντιμη και καθαρήμε όλουςτους φορείς, τους συλλόγους, τους συμπολίτες και τους συνυποψηφίους όλων των ψηφοδελτίων.  Οφείλουμε να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας,τις ανησυχίες μας και τις προτάσεις μας. Εξάλλου, ο διάλογος προϋποθέτει ότι και η αλήθεια είναι πολλαπλή, ως αναγκαίο συστατικό της προόδου και της επιτυχίας.
Ήδη γνωριζόμαστε.Μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, αγωνίες, προβληματισμούς, Προσπαθήσαμε, αγωνιστήκαμε σκληρά, υποφέραμε αλλά καταφέραμε και επαναφέραμε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ όπως όριζαν ακριβώς με την σοφία τους οι κτήτορες μας,με τη διαθήκη που μας κληροδότησαν, ως ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα ορθίας πίστεως,που άγγιξε τηνκαρδιά,τη μνήμη,τη συνείδησή μας και πέτυχε να ανανεώσει την πίστη και την αγάπη μας για τον τόπο μας. Κυρίως όμως, κατάφερε να μας ενώσει. Η ιστορία κατέγραψε τον νικηφόρο αγώνα των Τηνίων με πρωτοστάτη τοναείμνηστο Σίμο Ορφανό, ο οποίος αφουγκραζόμενος τη θέληση του κόσμου, της λογικής και του δικαίου τόλμησε για την Παναγιά μας. Και αν έφυγε από τη ζωή ταλαιπωρημένος και υπόδικος, δικαιώθηκε, τιμήθηκε απ’ όλους και καταχειροκροτήθηκε, ως ο αληθινός Δήμαρχος της καρδιάς μας. Γιατί το άξιζε. Το βάρος αυτής της απώλειας και την ευθύνη της όλης Δημαρχιακής προσπάθειας συνέχισε επάξια στον δρόμο που χάραξε ο πολιτικός του πατέρας ο νέος μας Δήμαρχος και νυν υποψήφιος για το Δημαρχιακό αξίωμαΙωάννης Σιώτος, Σε αυτή την προσπάθεια θέλησα να συμπορευτώ.
Η εκλογή πάντα είναι το πρώτο και αυτονόητο βήμα για την συμμετοχή μας στα κοινά . Μετά ακολουθεί το σπουδαιότερο και πλέον ουσιώδες που δεν είναι άλλο από το να διαχειριστείς την όποια θέση σου εμπιστευτούν με συνέπεια και υπεύθυνη στάση, χωρίς καμία αναστολή από την συνείδηση εκείνη που ορίζει τις ανθρώπινες αρχές και αξίες. Αυτό απαιτεί, εκτός των άλλων, καθημερινή υπέρβαση του εαυτού μας και ανιδιοτελή προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο μας.
Με σεμνότητα αλλά και αποφασιστικότητα,λοιπόν, σας εναποθέτω αυτή μου την υποψηφιότητα, την όποια και εμπιστεύομαι στην κρίση σας.
Με Εκτίμηση,
Πέτρος Γ. Μαρκουίζος

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Πέτρος Μαρκουίζος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Γονείς του είναι ο Γιώργος και η Καίτη Μαρκουίζου. Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Φωσκόλου (Μεσκλιές) με την οποία έχουν αποκτήσει δύο αγοράκια τον Γιώργο 8 ετών και τον Φίλιππο 6 ετών.

Σπουδές – Ακαδημαϊκή προϋπηρεσία
Το 2000απέκτησε το πτυχίο του Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) αποσπώντας τιμητικό έπαινο από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) για την εργασία ειδικότητας με θέμα “Μεταφερόμενο Νοσοκομείο”
Από τo 2003είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) στον τομέα εξειδίκευσης Βιοκλιματικός Σχεδιασμός, με εργασία θεματικής “Σύγκριση θερμικής συμπεριφοράς αντιπροσωπευτικής Παραδοσιακής και Σύγχρονης κατοικίας στην Τήνο”. Όλη η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Κώμη.
Από το 2003 έως το 2005 πραγματοποίησε, ως επιστημονικός συνεργάτης, επικουρική διδασκαλία στον τομέα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στη σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).

Επαγγελματική Εμπειρία
Από το 2003 ασκεί επισήμως το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, ενώ το 2008 συν ίδρυσε την εταιρεία ALTERA PARS με έδρα την Τήνο και γραφεία στην Αθηνά, την Τήνο και την Άνδρο.

Επιστημονικό Έργο
Την επαγγελματική του καταξίωση, συνοδεύει επάξια των σπουδών, συγγραφικό έργο με η πλήθος δημοσιεύσεωνσχετιζομένων κυρίως με την προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως εστιάζεται και ερευνάται στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη μελέτη και ανάλυση των Ιερών Ναών του τόπου μας, την ενδιαφέρουσα προοπτική της ναοδομίας της Τήνου και της ενδοχώρας της αλλά και μελετών που αφορούν τη σπουδαιότητα του βιοκλιματικού σχεδιασμού συνυφασμένου με το περιβάλλον μας

Κοινωνική Δράση και συμμετοχή:
Από το 2015 είναι Ταμίας του Επιστημονικού σωματείου της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών, ενώ από το 2016 ασκεί τα καθήκοντα του Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων.
Από το 2017 έως το 2019 υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοι.Ν.Σεπ Καλλονή – Κελιά ενώ από το 2017 έως σήμερα είναι εκλεγμένο Μέλος και Β’ Αντιπροέδρος, του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.